BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 11:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] wymiana kolektora ssacego m50b28
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 11:54 
Pierwsze kroki

mam takie pytanko czy jest to skomplikowana sprawa czy raczej nie bo chcialbym sprobowac zrobic to sam i nie wiem czy to zadanie mnie nie przerosnie gdzy nie robilem tego jeszcze

Ostatnio edytowano 3 grudnia 2008, 13:19 przez grzeslegia, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 13:14 
Częsty bywalec

Hmmm.Myśle ze skoro ja dałem rade ty też podołąsz temu.Od czego trzeba zacząc.Najpierw podniesc maske na połozenie serwisowe.Potem odkręc ta plastikowa nakładke nad wtryskami.Teraz musisz odłączyć przepustnice.W tym celu masz 4 sruby dookoła.Po zwaleniu przepustnicy proponowałbym odłączenie listwy wtryskoej.Ona jest przykrecona 2 srubami.Jak bedziesz zejmował wężyki patrz który gdzie był i z listwy i wężyków zleci ci troszke paliwa.Jak wyjmiesz listwe to masz na każdym wtrysku po jednej srubie.Nie wiem ilu masz cylindowy silnik.Ja mam 6 także 6 śrub musiałem odkrecic.Napewno będziesz musiał wykręcic podszybie zeby dojść.Po odkreceniu wszystkich srub pod kolektorem masz jeszcze 2 sruby.Po tym zabiegu delikatnie podnos go do góry i patrz na węzyki które są do niego podłączone pod kolektorem.Po odłączeniu po prostu podnieść do góry kolektor.To tyle mam nadzieje ze w jakimś stopniu ci pomogłem.Wiem że opis troche chaotyczny ale myśle że dasz rade....Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 13:23 
Pierwsze kroki

dzieki bede próbował:)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1