Witam
No juz myślę , że temat mozna zamknąc bo faktycznie nic nie wskuram z tym moim autkiem.
Bede musiał je pokochac takie jakie jest:)
Byłem dzisiaj u tego magika którego polcił Igor - Bardzo dziękuje swoją droga!!
Faktycznie kolo wie co robi, zajmuje sie tylko BMW .
Jechałem ponad 2 godziny, ale postanowiłem, że jesli on nie pomoże to daje sobie spokoj.
Koles najpierw podłączył go znowu pod kompa, znalazł jakies cztery mało istotne błedy - prawdopodobnie z dawien dawna - ale żadnego w silniku albo skrzyni.
Porobił jakies testy, pokasował wszystko.
Nastpenie sprawdził jakiś wężyk, który mógł to powodowac, nastepnie sprawdzilismy czy nie łapie lewego powietrza -' sposobem numer jeden' z poprzedniego posta.
Na koniec jeszcze sprawdzilismy czy masa silnika dobrze puszcza.
I nic, wszystko tak jak byc powinno!!
Silnik pracuje, skrzynia tez, żadnych błedów, brak lewego powietrza, sondy lambda działają, przepływka dziala, masa ok, krokowiec działa i wyczyszczony, a obroty jak opadały tak opadaja:)
Pan na koniec stwierdził (twierdził zresztą od poczatku podobnie ) , że nie ma tragedi, auto nie gaśnie, a spadające minimalnie obroty na 500 to zadna tragedia!!
Mowil ze te obroty ktore mam czyli okolo 650 moga byc i wcale nie oznaczaja za niskich, tylko to opadanie moze byc irytujace. I jest irytujace, ale stwierdził również , ze niektóre typy tak maja , że nie da sie tego znalesc do póki nie jest nic poważniejszego.
Wiec jak znam życie , bede z tym jeździł tak długo aż go nie sprzedam:)
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
_________________ M Power... E36 318is -> E46 323i -> E46 325Ci -> E92 335i -> E60 520d -> E46 330Ci ... -> ???
|