Witam! Przy okazji wizyty u mechanika z zawieszeniem okazało się że mam dziurę w łączniku elastycznym wydechu (taka siatka na początku wydechu zaraz za silnikiem) ten kawałek wydechu jest połączony z katalizatorem więc cena jest kosmiczna dlatego zacząłem szukać po necie i znalazłem coś takiego zamiennik bez kata:
http://cgi.ebay.co.uk/ST-STEEL-BMW-E46- ... 1|294%3A50
Koleś pisze że ten zamiennik ma wejście na sondę lambda plus zaślepkę w razie kiedy jest niepotrzebna pisze też że powinna się zredukować dziura turbo, delikatnie zmniejszyć spalanie i temperatura wydechu i że turbo będzie mniej obciążone. Co myślicie na ten temat? Czy będzie potrzebna jakaś zmiana oprogramowania? Sprzedający pisze że zamiennik nie powoduje błędów ECU. Nie gadałem jeszcze o tym z moim mechanikiem dlatego najpierw pytam Was

Cena jest zachęcająca w porównaniu do oryginału (550funtow z robocizną) więc poważnie się nad tym zastanawiam. Może macie jakieś inne sprawdzone sposoby na ten problem, może ktoś z Was już to przerabiał? Proszę o w miarę szybkie odpowiedzi bo muszę mieć auto sprawne do końca przyszłego tygodnia.