BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 26 czerwca 2025, 20:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e39] Touring Woda na tylnich wycieraczkach
PostNapisane: 17 lipca 2009, 17:57 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 320i e36 330i
Kod silnika: M57-M52-M54
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 3#p1116823
Witam a wiec posiadam e39 touring 2001 i po ostatniej ulewie na tylnich wycieraczkach mialem dosc sporo wody i nie mam pojecia jak tam sie znalazla uszczelki wygladaja na dobr. Moze ktos mial taki sam problem i wie co jest grane?

!!!!!! KUPIĘ SPOJLER TRZYCZĘŚCIOWY AC SCHNITZER !!!!!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2009, 20:26 
Forumowicz

jak masz szyber to sprawdź czy podsufitka jest sucha może węzyk odłączył się od rynienek odprowadzających wode

a i jeszcze jedno sprawdz czy w drzwiach woda nie chlupie bo po szybie może spływać do środka jak odpływ na dole drzwi jest zatkany to się przeleje pod tapicerą do środka

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2009, 22:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52tuB25
Sprawdź czy masz dokładnie przyklejone osłony gąbkowe tgz. wygłuszenia,( szczególnie dół ), do szkieletu drzwi pod tapicerką.

U mnie miałem to samo, tylko z przodu i po zdjęciu tapicerki okazało się, że ktoś nie dokleił tych osłon po jakiejś naprawie. Po doklejeniu przeciek ustał.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2009, 22:20 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
U mnie kiedys tez byly mokre ztylu ale w e36, przyczyna:

przez sciane nagrzewnicy tam gdzie jest dmuchawa na podszybiu, gdy obficie padalo, lub nie zalowalem wody na mycie auta, to woda mi sie przedostawala wlasnie od podszybia skraplajac sie po calej dlugosci wykladziny dywanu, i az wedrowala na sam tyl auta czyli na tylne wyczieraczki, ale dodam ze z przodu tez mialem mokre jak rozebralem auto bo gabka wsiakala na calej dlugosci auta...

Wiec moze ty tez sprawdz czy oby tylko z tulu masz mokre, moze woda splywa az od przodu auta tak jak u mnie...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2009, 22:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 320i e36 330i
Kod silnika: M57-M52-M54
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 3#p1116823
dzisiaj odkrylem cos nowego woda przelewa sie prawdopodobnie przez uszczelke bo gdy dzis po deszczu otwozylem drzwi z pod nich wylalo sie ok 0.5 litra wody niemam pojecia jak tam sie zgromadzila a jej nadmiar wplywa do srodka. Na progu jest plastikowa oslona z logiem bmw sciagalem ja ale pod nia sucho. W drzwiach od spodu sa dwa jakby korki na oko ok czy w nich przyczyna.

!!!!!! KUPIĘ SPOJLER TRZYCZĘŚCIOWY AC SCHNITZER !!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2009, 22:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52tuB25
maniak1985 napisał(a):
dzisiaj odkrylem cos nowego woda przelewa sie prawdopodobnie przez uszczelke bo gdy dzis po deszczu otwozylem drzwi z pod nich wylalo sie ok 0.5 litra wody niemam pojecia jak tam sie zgromadzila a jej nadmiar wplywa do srodka. Na progu jest plastikowa oslona z logiem bmw sciagalem ja ale pod nia sucho. W drzwiach od spodu sa dwa jakby korki na oko ok czy w nich przyczyna.

Zdejmij tapicerkę drzwi i przyklej dokładnie wygłuszenie, żeby nie było dziury do wneki drzwi.
Założę się, że pewnie jest odklejona albo porwana, przez co woda po szybie wcieka do drzwi a tam przez dziury w tej gąbce po tapicerce na plastik progowy ten górny, i ciurkiem pod dywanik.
Tak było u mnie.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lipca 2009, 19:35 
Forumowicz

dokładnie nieraz jest przed wygłuszeniem naklejona folia sprawdz odływy może się przytkały, a jak była konkret ulewa to woda może nie nadążyła odpływać

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1