na wstępie witam wszystkich .
mam mały problem ze swoim BMW ,
niejestem pewnien czy jest to problem skrzyni biegów, czy komputer a moze cos innego , może ktoś pomoże

z zegarów znikneło podświetlanie biegu (automatyczna skrzynia biegów) po czym po chwili wyskoczyło na wyświetlaczu "awaryjny tryb skrzyni biegów" no i sie zaczeło... po zgaszeniu silnika niemogłem juz go zapalić na wyswietlaczu od biegów (na zegarach) podświetla zadnego z biegów an P N R D , dopiero po przełączeniu na sport wyskakuje na wyświetlaczu D S tak samo jak przełącze w tryb manualny.
z
przyjechał do mnie znajmy podłączył komputer (snapona) pokazało się coś takiego:
- INTERMITTENT SYSTEM DOWN code 90
- SELECTOR LEVE POSITION code 60
- STERRING ANGLE SENSOR code 164
może ktoś sie spotkał z czymś takim, dodam tylko ,że po skasowaniu błędów kilkakrotnie

udało sie dopalić samochód i już myślałem że wszystko będzie ok, ale.... !@#$ minute lub dwie po skasowaniu błędów jak już silnik pracował znowu znikneło podświetlanie biegów na zegarach i znowu pokazały się te same błędy, no i odnowa po zgaszeniu niemozna było zapalić te same błędy itp. (po kilkuktornym skasowaniu udało sie odpalić , ale problem powraca ...)
dodam jeszcze ,że teraz świeci mi sie ABS BRAKE i kontrolka od DSC
może ma ktoś jakiś pomysł co może byc przyczyną mi powoli konćzą się pomły.
niewiem czy to wina skrzyni, czy kabli , a może komputer siada ...
P.S. dodam,żę stało się to z dnia na dzień , dzien wcześniej wszystko było OK a rano juz samochód nieodpalił...
Pozdrawiam
[b][/b]