BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 14:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] światła
PostNapisane: 6 marca 2010, 22:24 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e 46
bmw e46 320d 1999r from italy
witam ponownie wszystkich wariatów z bmw!!
miałem problem z xenonami,a wiec kupiłem komplet nowych swiateł xenon(żarnikow i przetwornic) i zamocowałem je na stare miejsca czyli tak jak bylo przed kupnem auta
mam 2 pytania odnośnie świateł:
1. zauwazyłem ze prawa lampa świeci nieco wyżej od lewej(jakby swiatło prawe świeciło dalej niż lewe)czy to jest normalne czy powinny świecić na tym samym poziomie??
2.po uruchomieniu świateł xenon,lewy żarnik leciutko pulsuje,nie odczuwam tego w dzień ale w nocy to denerwuje bo mi migocze cała jezdnia ,czy to wada żarnika czy przetwornika a może jakieś spadki napięcia ??
z góry dziękówa :ok:
pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46] światła
PostNapisane: 7 marca 2010, 01:52 
Częsty bywalec

Moje BMW: [e46] 320d
Kod silnika: m47
Jakie masz lampy?Ori xenon czy zwykłe?Jeśli zwykłe i wstawiłes do nich HID-y to kompletnie żle zrobiłeś.Po 1 prawo tego zabrania po 2 oślepia to strasznie po 3 wypala lampy po 4 wystepuja takie problemy jak opisujesz czyli mruganie itd itp. Co do twojego 1 punktu to jedź na 1 lepszą stację diagnostyczna w celu ustawienia swiateł koszt max 10zł . co do 2 pkt to umieść przetwornice w innym miejscu a pulsowanie powinno ustać. ;)

PostNapisane: 7 marca 2010, 04:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 sedan/ e36 coupe
Kod silnika: 318 / 316
Prawa lampa swieci troche wyzej od lewej. Tzn. nie tyle wyzej,co...snop swiatla jest skierowany bardziej do przodu.

PostNapisane: 7 marca 2010, 10:13 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e 46
miałem przypadek:na trasie białystok -warszawa : zatrzymała mnie policja,kontrola drogowa ,stali na poboczu granatowym fordem transporterem jak dobrze pamietam w srodku mieli jakies kamerki które obserwowały droge zatrzymywali tylko samochody ze światłami xenon,to było 4 mce temu dopiero co sprowadziłem autko z litwy,odrazu poprosił abym otworzył maske w celu sprawdzenia świateł,oczywiście zwykłe xenony przetwornice i żarniki przerabiane bo ten model nie miał fabrycznych,koleś mowi ze zabiera mi dowód rejestracyjny, ja na to musisz dac mi jakieś pokwitowanie z jakiego powodu to robi (byłem wkur..ony bo zarejestrowałem auto przeszedł badania techniczne i było ok)mowi ze lampy powinny miec spryskiwacze itd... ale jeszcze przedzwonił do jakiegoś typa(chyba fachowca bo widać było że mu kompletnie ufał) i podał mu numery lampy z mojego bmw które znajduja sie tuz pod maska na lampie i wszystkie numery jakie chciał, po około 15min oddał mi dowód i powiedział ze moge jezdzić na tych światłach bez problemu :hurra:
do tej pory jeżdze na swoich zwykłych xenowkach i nikt mnie nie zatrzymał
ale jutro pojade na stacje diagnostyczną i sprawdze czy wszystko dobrze założyłem
dziękówa za odpowiedzi

PostNapisane: 7 marca 2010, 10:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: F34 / CLA
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=143460
no to miałeś szczęście z tymi xenonami
mnie to osobiście denerwuje jak ktoś nie ma soczewek i wali po oczach takimi lampami, a szczególnie jak są brudne lub pada deszcz

a jeżeli chodzi o to że świecą jedna dalej druga bliżej to na stacji diagnostycznej sobie wyregulujesz, mi też tak świeciło, podjechałem i gość zrobił używając też takie urządzenie :)

PostNapisane: 7 marca 2010, 11:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: f12, f30
Kod silnika: unknown
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=92390
www.http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=138967
ja mam przetwornice schowane pod zderzakiem jak otworzy sie maske to nic nie widać zadnej fuszerki ze są z zestawu HID a zarniki przerobilem pod orginalne kable z orginalnych reflektorów. i jest git 24 marca mam przeglad i sie okaze wszystko troche mam obawy ale coz. kiedys trzeba zrobic legalny przeglad ;) hehe a co za roznica czy mam orginalne żarniki czy z zestawu hid jak i tak oba przypadki są typu 2DS ??. co ci ma niby wypalic.

Obrazek
PASJA Polerska po godzinach... GALERIA
Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1