BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 20:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E53] X5 3.0d LCI 2004 problem z automatyka zawieszenia
PostNapisane: 25 kwietnia 2010, 16:27 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 335i
Posiadam wyżej wymienioną X5 z pneumatycznym zawieszeniem. Problem polega na tym ze w przeciagu ostatniego roku prawey przedni amortyzator padł 3 razy a lewy 4. Przedwczoraj ta sama sytuacja stałem obok samochodu stal wylaczony i nagle slychac jak uchodzi powietrze na poczatku pomyslalem ze to z opoony ale okazalo sie ze poweitrze ucieka z poduszki amortyzatora na rancie poduszki mała dziurka. No i dzisiaj poprostu pecha podjezdam pod dom wysiadlem zamknalem auto i strzelila druga poduszka w prawym amortyzatorze. Kompresor pompowanie rowniez wymieniony pol roku temu. Generaleni jest masakra jeden amortyzator 2400 a kompresor ok. 5000. Wiec zastanawiam sie i mam pytanie do kogos kto sie troche zna na zawieszeniach

czy moge wymienic te pneumatyczne amortyzatory przednie na zwykłe i czy to bedzie jezdzic ?

Samochód Bmw X5 3.0d LCI 2004 rok 218km + chip SPORTPAKIET tylne amortyzatory rownież pneumatyczne ale nigdy im nic nie było

p.s. Jeśli chodzi o silnik to chip założony przy 10000km czyli od nowości teraz autko ma 260tys. i w silniku nie było nic robione teraz tylko turbina wiec jestem bardzo zadowolony jeśli chodzi o silnik

LINK do zdjec układu zawieszenia:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E53/S ... ut_sensor/

http://bmwfans.info/parts/catalog/E53/S ... ront_axle/

http://bmwfans.info/parts/catalog/E53/S ... ctrl_unit/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Bmw X5 3.0d LCI 2004 PROBLEM PNEUMATYKA ! HELP !
PostNapisane: 25 kwietnia 2010, 19:38 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Mozesz wymienic na zwykle i auto bedzie jezdzic .

PostNapisane: 25 kwietnia 2010, 20:27 
Pierwsze kroki

Moge wymienić tylko przód czy trzeba wymienić wszystkie na zwykłe ?

PostNapisane: 26 kwietnia 2010, 09:11 
Pierwsze kroki

Teraz taka sytuacja. To X5 ma sport pakiet z pneumatyką ( wszystkie amory sa sport ) czy moge zostawić tył poduszki sport ( bo w nie sie nic nie działo nigdy ) i wsadzić przód sport amrotyzatory ?

p.s. Podzwoniłem troche po serwisach i okazuje sie ze duzo ludzi wymienia je na standardowe bo te pneumatyczne sa jakies wadliwe... :/

PostNapisane: 26 kwietnia 2010, 13:56 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Hmm wydaje mi sie,ze teoretycznie powinna dzialac pneumatyka z tylu bez przodu radzil bym poszukac podzwonic po serwisach bmw i popytac zalezy to od ciebie teraz lub bardziej od grubosci portfela bo przy wyzszych klasach BMW naturalnie trzeba sie liczyc z drozszymi czesciami.Moja rada popytaj w serwisach BMW kompetentnego czlowieka ktory zna X5 z pneumatyka.Pozdr.

PostNapisane: 26 kwietnia 2010, 22:42 
Pierwsze kroki

Dobra kupiłem dwa przednie amory ( sportpakiet ) ale nie penumatyczne wyszło 1400 za dwie sztuki do tego jeszcze sterownik 470zł a kompresor może zostać ten sam tylko chłopaki w serwisie mówili że muszą troche oszukać komputer coś pokodować i bedzie git. W takim razie czekam na odbiór i dam wam znać co wyszło ;) pozdro

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1