BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] 530d - przy włączonej klimie auto wpada w wibracje
PostNapisane: 25 maja 2007, 12:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Od razu mówię, że kompletnie sie na tym nie znam :wstyd:

jak włączam klimę samochód wpada w wibracje - czasem mmniejsze (nie przeszkadza) ale czasem na biegu jałowym to buja autem jak na morzu. wymienione mam koło dwumasowe - bo chyba ono odpowiada za wibracje, ale autem buja nadal. Pomocy bo dostane szału :45:

Ostatnio edytowano 27 maja 2007, 09:18 przez bierute, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2007, 22:35 
Pierwsze kroki

a moze masz pektniety wentylator klimy ? np wyrwane jedno piorko albo cos.

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2007, 22:59 
Zacna persona forum

pierwszy trop. sprawdzimy.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 12:12 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Wtryskiwacze sprawdz. Mam to samo. Okazalo sie, ze nie trzymaja cisnienia na niskich obrotach. Sa teraz w serwisie boscha na slasku. W poniedzialek sie dowiem ile mnie to bedzie kosztowac. Pierwsza wersja byla, ze w ogole sa walniete dwa (zapieczone, regenerowany 1000pln :/ ) na szczescie to sie nie potwierdzilo.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 15:36 
Zacna persona forum

informuj mnie pls o efektach i kosztach 8-[

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 16:24 
Uzależniony od forum :)

bierute, ale po wymianie koła to przecież ustało... :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 18:36 
Zacna persona forum

tak mi sie wydawało na początku - wiesz jak to jest po odebraniu auta z warsztatu - euforia i braki trzeźwego myślenia. teraz drga mniej niż przed wymianą, ale i tak wkurza. kumpel w seacie leonie ma to samo, i mówił, że to peknięty wiatrak klimy. musi wymienić cały moduł za 700pln, bo samego wiatraka ponoć nie można. nie wiem tylko gdzie to sprawdzić: u speców od klimy czy w zwykłym warsztacie...

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2007, 19:14 
Pierwsze kroki

sam zobacz, podnies maske zobacz na chlodnice klimy i obracaj tym wiatrakiem i przegladnij.

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, 16:16 
Forumowicz

Okazalo sie, ze wtryskiwacze nie trzymaja cisnienia na wolnych obrotach. Koszt regeneracji 350 PLN od sztuki, ale teraz mam spokuj z nimi. Poczyscili wszystko i jak funkiel nowka :P nastepne 300k moze przejade :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, 17:54 
Zacna persona forum

Szary, gdzie zrobiłeś diagnostykę i regenerację wtrysków?

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2007, 08:53 
Pierwsze kroki

Pytanie tylko czy szarpie silnikiem czy wentylatorem

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2007, 09:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e60 LCI
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112028
Szary76 napisał(a):
Wtryskiwacze sprawdz. Mam to samo. Okazalo sie, ze nie trzymaja cisnienia na niskich obrotach. Sa teraz w serwisie boscha na slasku. W poniedzialek sie dowiem ile mnie to bedzie kosztowac. Pierwsza wersja byla, ze w ogole sa walniete dwa (zapieczone, regenerowany 1000pln :/ ) na szczescie to sie nie potwierdzilo.

Miałem tak samo wtrysk jeden walnięty trząsło jak galareta. Najlepiej serwis boscha diagnoza wtrysków lub aso. kupiłem za 800zł nowy firmy bosch ale stary trzeba oddać jak nie to jeszcze 250zł kaucji. hhmmm polskie paliwo dla CR do katorga.

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2007, 09:49 
Forumowicz

No serwis boscha robil. Warsztat w ktorym robie wyslal gdzies na slask (jak chcesz moge sie zapytac). Cienki cos tanio kupiles, mi powiedzieli, ze regenerowny 1000 a nowy kolo 2500 :/ Jutro odbiore to zobacze jak chodzi :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2007, 12:15 
Zacna persona forum

Cytuj:
Pytanie tylko czy szarpie silnikiem czy wentylatorem

szarpac nie szarpie, tylko buja autem.

wczoraj zauważyłem że na klimie auto dużo gorzej jedzie. i czasem puszcza czarne... bąki...
raz więcej mocy raz mniej. kurka wodna.
jak pomyślę, że znowu musze na pare dni auto odstawic to mnie krew zalewa...
cienki21 napisał(a):
Miałem tak samo wtrysk jeden walnięty trząsło jak galareta. Najlepiej serwis boscha diagnoza wtrysków lub aso. kupiłem za 800zł nowy firmy bosch ale stary trzeba oddać jak nie to jeszcze 250zł kaucji. hhmmm polskie paliwo dla CR do katorga.

no właśnie - jak galareta. a z kolei słyszałem że wtrysk to koszt powyżej1000PLN. kupiłeś nówkę za 800 czy regenerowany?

Cytuj:
No serwis boscha robil. Warsztat w ktorym robie wyslal gdzies na slask (jak chcesz moge sie zapytac). Cienki cos tanio kupiles, mi powiedzieli, ze regenerowny 1000 a nowy kolo 2500 :/ Jutro odbiore to zobacze jak chodzi :)

szary76 - dawaj znac jakie efekty, koszty no i gdzie robiłeś... chyba mnie to nie ominie...

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2007, 15:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e60 LCI
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112028
hhhmmmm wygląda jak nowy ale pewnie renegerowany przez firme bosch kupiłem w hurtowni fota zapakowany w orginalne pudełko tylko musiałem oddać stary.

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2007, 17:11 
Zacna persona forum

w środę jade do Boscha na ul.Sokratesa 15. zobaczymy co magicy powiedzą. a do tej pory podłoze sobie poduszeczkę i wezme aviomarin, gdyby bardzo bujało...

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2007, 20:26 
Zacna persona forum

właśnie wróciłem z boscha na ul.sokratesa po wymianie wszytkich końcówek wtryskiwaczy, czyszczeniu instalacji, wymianie uszczelek i innych pierdół. zostawiłem prawie 4 tysie. drgania są nadal. szału dostanę.

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2007, 21:00 
Forumowicz

Niestety to samo u mnie :/ Ale w zeszla srode walnal mi pasek klinowy :/ x2 Wymiana obejmuje jakies kola a jedno z nich ma tlumik drgan, jutro odbieram wiec zobacze czy dalej tak samo. Jak nie to radze sprawdzic pasek i rolki :P

A tak btw. jak na wymiane to malo zaplaciles :P Moze regenerowali..... :> Aaaa doczytalem, ze same koncowki wymienili. Ja zaplacilem kolo 2400 z wymiana tych uszczelek i co tam jeszcze trzeba bylo. No ale u mnie regenerowali.

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2007, 13:25 
Forumowicz

Pozostalo bez zmian. Serwis sugeruje, ze podczas wizyty u "tiunera", gdy wymienialem przeplywke za pierwszym razem, zostala zastosowana nie taka jak powinna. Pomierzyli ilosc powqietrza jaka przepuszcza z danymi z fabryki i wyszlo ze jest roznica 100cm3 i przez to moze bujac :/ Musze pojechac do tego ultra tuningowca (dodatko zwalil cos z sterownikami bo mi ASC wywala bledy czego nie bylo przed zmianami :/) i klucic sie. Szkoda tylko, ze ze wzieciem faktury ociagalem sie i w ogole zapomnialem. W najgorszej sytuacji czeka mnie wizyta w ASO i przeprogramowanie sterownika :/

Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2007, 23:22 
Pierwsze kroki

czytam ten post i ten wcześniejszy z dwumasówkami i chyba nie zasnę. jak to się skończyło? u mnie buja na webasto, rano sprawdzę czy na klimie też :(

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1