BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 lipca 2025, 12:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 320d - Buczenie z tylu w przedziale od 1000 - 1300 rpm
PostNapisane: 14 kwietnia 2011, 15:19 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320d
Kod silnika: M47N
Witam
Macie moze jakies sugestie co moze byc ze przy jezdzie przy niskich obrotach rzedu 1200-1300 slysze buczenie - troszeczke wyzsze obroty i cisza , nizsze rowniez cisza?? Najbardziej slyszalne na 2gim biegu przy bardzo powolutkiej jezdzie (turlaniu sie) na ludzie nie wystepuje a na wyszych biegach ciezko to uslyszec pewnie i tez jest ale nie odnotowalem na 100%. Dodam jeszcze ze dosc ciezko wchdozi 2gi bieg reszta plynnie i milo przy redukcji nie ma wiekszego problemu. Problem jest tez przy sprzegle lapie jakby od poczatku ale przez dosc krotki zakres i musze sie starac by nie szarpalo!!! (sprzeglo na wykonczeniu?? ale lapie od gory!!)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] 320d - Buczenie z tylu w przedziale od 1000 - 1300 rpm
PostNapisane: 14 kwietnia 2011, 15:39 
Częsty bywalec

Moje BMW: Audi
Kod silnika: AVJ
tu masz podobny temat, jesli buczenie to stawiam na to:
viewtopic.php?f=1&t=94629

Tytuł: Re: [E46] 320d - Buczenie z tylu w przedziale od 1000 - 1300 rpm
PostNapisane: 14 kwietnia 2011, 16:24 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320d
Kod silnika: M47N
Niby podobny temat tylk oze on mial buczenie przy wysokich obrotach a u mnie jest przy niskich do 1300-1400 od 1000 czyli ledwo po ruszeniu. Moze to tylko ubytki oleju w dyfru - bede wymienial wszystkei plyny za pare dni wiec mechanik zaleje mi nowy i do pelna (mowi ze trzeba by lekko gestszy bo sa delikatne luzy) Zoabczymy. Co do skrzyni i 2go biegu to nie wbija sie latwo przy wysokich obrotach ok 3 tys do 2.5 jest luzik. i te nieszzcesne szarpanie przy puszczaniu sprzegla (zakres jest rewelacyjine krotki wiec w 70% szarpie - bedzie tak do momentu az sienie przyzwyczaje doi tego autka)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1