BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 09:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Przekladania
PostNapisane: 28 kwietnia 2011, 09:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 323 coupe
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=300
Witam. Po kilkunastu tysiącach km przejechanych na naszych swietnych drogach okazało się , że mam luzy na przekladni kierowniczej i powinienem rozglądać sie pomalutku za nowym maglem.

Wiem , że są możliwosci zregnerowania magla ale mam do kupienia bardzo pewną uzywke z 2004roku od znajomego co jest w bardzo dobrym stanie.

Problem polega na tym ze ja mam samochod z 99 a przekladnia z 2004r.

DO tej pory nikt na 3-4 forach nie był w stanie mi jednoznacznie potwierdzić , ze przekladnia z samochodu po lifcie bedzie pasowac do przedliftowego. Wiem , ze najlepiej to sprawdzić demontując ale znajomy mieszka dosyc daleko więc niechce sie wybrać na darmo.

Niby nr czesci jest inny ale podobno pasuje do przedlifta.

Pytalem tez kilku gosci na alegro co niby sprzedaja poliftowe i powiedzili , ze pasuje idealnie i sie nie rozni niczym (no poza 330xd i M )

No ale może ktoś na forum ma w tym doświadczenie i wie coś na ten temat.

Stawiam dobre piwo za pomoc

viewtopic.php?f=6&t=68497&start=300

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] Przekladania
PostNapisane: 28 kwietnia 2011, 10:04 
Forumowicz

Moje BMW: F10 535i
Kod silnika: N55
A jaki jest koszt za tego używanego magla?
Pytam bo ja w tamtym roku za regeneracje w "Hydrosystem"-ie w mojej byłej buni E46 323 zapłaciłem cos ponad 6 stówek i magiel chodził cacy plus gwarancja.
Nie wiem ale zastanów sie czy jest sens pchać sie w używke która mimo że ze sprawdzonego źródła i tak nie wiadomo jak długo pociągnie.
Ja rok temu miałem podobny dylemat i zdecydoałem sie regeneracje w sprawdzonym zakładzie.

Tytuł: Re: [E46] Przekladania
PostNapisane: 28 kwietnia 2011, 10:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 323 coupe
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=300
Wiem Wiem. Ja juz wczesniej rozwazalem to i to bo wiedzialem ze mam lekki luzy na maglu jak robilem wahacze ale zdecydowalem sie ze jeszcze pojezde bo nie bylo zle. Teraz tez nie ma tragedii ale pomalutku mysle ..
No i sprawa wyglada tak , ze nie kazdy magiel da sie zregnerowac. Mojego sie wlasnie nie da. Bo wyciekow nie ma , wspoma dobrze dziala ale poprostu jest tzw luz miedzyzebny i tego poidobno naprawic sie nie da.

No jedynie jest jeszcze opcja chyba taka , ze moge oddac stary magiel a tam gdzie regneruja dadza mi inny zregenerowany ..

Uzywka jest pewna bo kolega sprowadzal z NIemiec do swojej ale w miedzy czasie mial kolizje i musial pozbyc sie buni..

A cena naprawde okazyjna. Dlatego jestem w stanie ja kupic ale nie wiem czy podejdzie

viewtopic.php?f=6&t=68497&start=300

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1