BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 23 czerwca 2025, 00:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E39] Jaki żarnik D2S poniżej 200zl?
PostNapisane: 26 lutego 2015, 08:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
to nie jest tak. sa rozne fabryki na rozne rynki. philipsy sa rowniez chinskie oryginalnie i tyle. ludzie w necie szukaja sensacji i pokazuja towary z roznych fabryk na rozne rynki sadzac ze to podrobki, dodatkowo produkowane w roznym czasie szukaja sobie roznic w produktach, to samo jest z czesciami. twierdza nawet ze cos jest podrobka. podam przyklad ponizej (na dwa rynki produkt jedne kupione w holandii drugie we wloszech, oba w 100% oryginalne ale z roznych dystrybucji i fabryk srodek i tak spawa jedna maszyna z japonii hehe, obie wytrzymuja tyle samo. mimo to wiele osob twierdzi ze kupuje podrobki. podrobka przede wszystkim nie bedzie miala osiagow oryginalow, zarnik bedzie duzo slabszy). tak jest bylo i bedzie wlasnie przez te wszystkie amatorskie filmy na yt i fora gdzie ktos probuje odkryc ameryke. gdzie ludzie wkrecaja sobie rozne sciemy, a nie siedza w temacie i nie montowali produktow z roznych dystrybucji. na 10 takich podejrzen o podrobkach najczesciej podrobiony produkt moze byc przypadkiem nie wiem 1 na 10... w wiekszosci przypadkow ludzie po prostu panikaja a nie znaja towaru. jak malo to moge wrzucic zdjecia pomp lozysk tych samych czesci tylko z roznych krajow i rynkow. najlepiej sobie porownac swoj towar z towarem w innym sklepie i nie mamy zadnych watpliwosci

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 lutego 2015, 09:59 
Specjalista

Kod silnika: M57N
Garaż: www.sjnet.pl
pawelos666 napisał(a):
to nie jest tak. sa rozne fabryki na rozne rynki. philipsy sa rowniez chinskie oryginalnie i tyle. ludzie w necie szukaja sensacji i pokazuja towary z roznych fabryk na rozne rynki sadzac ze to podrobki, dodatkowo produkowane w roznym czasie szukaja sobie roznic w produktach, to samo jest z czesciami. twierdza nawet ze cos jest podrobka. podam przyklad ponizej (na dwa rynki produkt jedne kupione w holandii drugie we wloszech, oba w 100% oryginalne ale z roznych dystrybucji i fabryk srodek i tak spawa jedna maszyna z japonii hehe, obie wytrzymuja tyle samo. mimo to wiele osob twierdzi ze kupuje podrobki. podrobka przede wszystkim nie bedzie miala osiagow oryginalow, zarnik bedzie duzo slabszy). tak jest bylo i bedzie wlasnie przez te wszystkie amatorskie filmy na yt i fora gdzie ktos probuje odkryc ameryke. gdzie ludzie wkrecaja sobie rozne sciemy, a nie siedza w temacie i nie montowali produktow z roznych dystrybucji. na 10 takich podejrzen o podrobkach najczesciej podrobiony produkt moze byc przypadkiem nie wiem 1 na 10... w wiekszosci przypadkow ludzie po prostu panikaja a nie znaja towaru. jak malo to moge wrzucic zdjecia pomp lozysk tych samych czesci tylko z roznych krajow i rynkow. najlepiej sobie porownac swoj towar z towarem w innym sklepie i nie mamy zadnych watpliwosci

ok jasne że tak ale pisząc to co chcesz udowodnić ? że nie ma podrób na rynku ?
oglądałeś ten filmik ? przecież widać że te philipsy to podróba bo mają wszystkie te same numery

pisząc ten post chciałem zasygnalizować że bardzo ciężko odróżnić podróbę od oryginału
w takim wypadu trzeba iść do sklepu i porównywać żarniki ze sobą a zakup przez internet w tym przypadku raczej odpada.

www.sjbud.pl Remonty domów mieszkań od A do Z
www.ania.sjnet.pl Biżuteria na każdą okazję
Mapy 2017, Softy do nawi , programy,
hasło: bmw
Obrazek

PostNapisane: 26 lutego 2015, 10:51 
Przyjaciel forum

oczywiscie ze sa podroby ale w praktyce na 10 niby "podrob" jedna nią jest, trzeba trafic naprawde na lipe. zazwyczaj wszystko ma dodatkowe naklejki dystrybutorow na pudelkach z sieci hurtowni i nie ma szans zeby tam cos poszlo z lipy nawet z zagranicznych a oni nam dostarczaja nie tylko ze z de i fr, czy tak jak produkty philipsa z nl kod 87... na pudle. koszty produkcji sa obecnie coraz tansze i malo kto bawi sie w podrobki a jeszcze mniej w dochodzenie czy dany produkt nia jest, normalnie kupowac na necie i obejrzec ten sam produkt w sklepie jak jest to samo montowac. jak bedzie roznica pytac sprzedawce czemu zapytac w calkiem innym sklepie. na pewno powie i na pewno zna towar. bedzie mu zalezalo zeby wyjasnic :) teraz philips zarowki robi w chinach osram tez i wystepuja w pudelkach z dystrybucji DE. normalnie na zarowce jest made in china. u osram tak samo. zalezy na jaki ryek to idzie. mowie ogolnie o zarowkach nie tylko o samochodowych

PostNapisane: 27 lutego 2015, 09:03 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d e39
Kod silnika: M57
serfer napisał(a):
http://www.xenon-serwis.pl/pl/artykul/cala-prawda-o-chinskich-zarowkach/84/141.html

w takim wypadku trzeba kupować żarówki chyba tylko w sklepie i rozbierać je i patrzyć czy mają hologram na tej plastikowej obudowie

co o tym myślicie :)

można by ten filmik gdzieś podkleić żeby ludzie wiedzieli co kupują

pozdrawiam

Serfer dzięki za ten filmik . Wczoraj gościa, który sprzedaje zaskoczyłem tak , że mina karpia przy jego minie pikuś . Miałem już przygotowany śrubokręcik magajwera i idę kupować d1s. Pan sprzedawca oczywiście mamy tylko oryginalne d1s u nas nie ma lipy. A tu co dekielek aut a tam nie ma hologramu. I on na to, że sam nie wiedział a teraz już wie :) :)

PostNapisane: 27 lutego 2015, 09:24 
Specjalista

Kod silnika: M57N
Garaż: www.sjnet.pl
palec216 napisał(a):
Serfer dzięki za ten filmik . Wczoraj gościa, który sprzedaje zaskoczyłem tak , że mina karpia przy jego minie pikuś . Miałem już przygotowany śrubokręcik magajwera i idę kupować d1s. Pan sprzedawca oczywiście mamy tylko oryginalne d1s u nas nie ma lipy. A tu co dekielek aut a tam nie ma hologramu. I on na to, że sam nie wiedział a teraz już wie :) :)

i super tak właśnie myślałem ze nawet sprzedający nie wiedzą co sprzedają

www.sjbud.pl Remonty domów mieszkań od A do Z
www.ania.sjnet.pl Biżuteria na każdą okazję
Mapy 2017, Softy do nawi , programy,
hasło: bmw
Obrazek

PostNapisane: 27 lutego 2015, 11:15 
Przyjaciel forum

ogolnie philips to najgorszy syf. kiedys oryginalne 10 lat temu to bylo cos dzis to juz nic wspolnego z holandią i niemcami. mam u siebie oryginalne philipsy long life fabryczne na drl ale tylko ze wzgledu zeby nie wymieniac. z tanimi zarowkami tak samo. osram sie kupuje i sa made in usa lub germany z dystrybucji niemieckiej, nie ma mozliwosci kupic podroby bo najnowsza wersja tych zarowek swieci duzo lepiej niz jaki kolwiek chinol. slepy widzi roznice ze ma 2x bielsze swiatlo i duzo mocniejsze. widac ogromna roznice dla oczu. montuje tego palety i jest zawsze ok. roznica ogromna swiatlo kolor itd. szkoda czasu na takie rozkminy badziewia z chin od philipsa. no chyba ze ktos kupuje na allegro zarniki te tanie standart d2s czy d1s od philipsa po 80zl i ryzykuje. ale zaden philips nie dorowna przy cenie osramow jakoscia swiatla i wlasciwosciami chocby nawet ten osram byl z "rumunii". testowalem wszystko i powracam zawsze do osrama nie patrze na zarowke patrze na swiatlo. takze nie ogladajcie tych filmikow tylko ladujcie osram unlimited d1s i d2s. a kto chce miec niebieski xenon ale gorsze swiatlo to niech kupuje osrama cool blue to bedzie najlepsza opcja. produkt mozna podrobic ale wlasciwosci zarowki jak mamy pojecie juz nie. jeszcze raz powtarzam ze roznica jest na tyle duza ze nie ma nawet co porownywac zarowek. nawet zarowki domowe osrama produkcji powiedzmy ukrainskiej takie najprostrze gu10 swieca lepiej niz chinskie philipsa gdzie swiatlo zawsze jest gorsze i trzeba przerzucic troche zarowek i porownac. h3 i h11 czy tam h1 osrama samochodowe ktores z nich sa na pewno made in usa. reszta jest z niemiec i na zarowce tak jest napisane. jedyne co na tym filmiku wyzej jest fajne to akumulator yuasy japonski do yamahy montowany ;) i zlom na stole... bo ktos dzis montuje standardowe zarniki philipsa? tylko ten kto nigdy nie montowal osrama. oryginalnosc produktu osram mozna za darmo sprawdzic. maja na opakowaniu swoje zabezpieczenia

Obrazek

PostNapisane: 27 lutego 2015, 11:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: Subaru Outback
Kod silnika: EJ253
to ja zapytam krótko acz rzeczowo: pawelos666, mówisz żeby kupować osramy i wtedy nie ma problemu z podróbkami?

PostNapisane: 27 lutego 2015, 11:49 
Przyjaciel forum

kod keskowy, to co on na filmie nazwal hologramem masz na pudelku i numer, masz tez na zarowce.kazde pudelko duo pack d2s ma inny kod na nim, + taka naklejke z hologramem niemieckim. jak masz watpliwosci to zdejmujesz pokrywke i masz wszystko jasne. d1s sa pakowane w kartonik. mozesz sobie porownac w innym sklepie. nie zdarzylo mi sie jeszcze trafic na osram d2s podrobke lub d1s. sprawdzalem na mozliwe sposoby to sa przypadki 1 na 1000. przy philipsie czesto. zwlaszcza tak jak pisalem na zwyklych modelach bez bajerow

PostNapisane: 27 lutego 2015, 13:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: Subaru Outback
Kod silnika: EJ253
u mnie póki co nie ma potrzeby wymiany żarników więc nie ma paniki. ale zakładając że chcę mieć te osramy unlimited d2s - skąd je wytrzasnąć żeby bez stresu założyć? allegro? intercars? od Ciebie? :)

PostNapisane: 28 lutego 2015, 08:36 
Zacna persona forum

Dzień dobry z racji tego, że w aucie e87 mojej żony zaczyna brakować światła to jest potrzba jest d1s. Czytając ten temat wybór poszedł w kierunku w osram ale tu się pojawia moja rozterka jaki osram d1s night braker, blue, zwykły czy już sam nie wiem jakie :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:

Panie I Panowie może mi ktoś pomóc :niepewny: :niepewny:

PostNapisane: 28 lutego 2015, 18:31 
Przyjaciel forum

d1s osram unlimited

bedziesz zadowolony

PostNapisane: 1 marca 2015, 06:57 
Zacna persona forum

pawelos666 napisał(a):
d1s osram unlimited

bedziesz zadowolony

Dzięki kolego :ok:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1