BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 30 czerwca 2025, 22:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e39] Miota nim przy podmuchach wiatru
PostNapisane: 9 grudnia 2011, 00:03 
Specjalista

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
davids3 napisał(a):
Mam problem przy podmuchach wiatru samochód jakby chciało znieść

Jeśli dalej masz z tym problem to u mnie pomogła regeneracja przekładni kierowniczej.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 9 grudnia 2011, 12:46 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 520i
Kod silnika: M52B20
Odnośnie prostowania kół to u mnie się same prostują /kierownica normalnie odbija/. Tak jak kolega jawa85 wspomniał być może problem tkwi w maglownicy. Z tego co sie orientuję to jak się za mocno luz na maglu skasuje to kiera może do końca nie odbijać. pzdr

PostNapisane: 9 grudnia 2011, 21:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: 525i
Kod silnika: N52b25
jawa85 napisał(a):
Jeśli dalej masz z tym problem to u mnie pomogła regeneracja przekładni kierowniczej.

Nie strasz :P To by nie była tania sprawa , z tym maglem :/

PostNapisane: 10 grudnia 2011, 09:35 
Specjalista

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
davids3 napisał(a):
Nie strasz :P To by nie była tania sprawa , z tym maglem :/

Ja płaciłem 650zł łącznie z zamontowaniem jej do auta. Jeśli chodzi o prowadzenie to różnica jest ogromna. Auto prowadzi się rewelacyjnie i nie czuć podmuchów wiatru. Dodam, że moja maglownica była ponoć w stanie opłakanym i gość, który to robił powiedział, że nie dało się i tak zrobić jej tak jak by chciał.

PostNapisane: 11 grudnia 2011, 21:01 
Forumowicz

Moje BMW: inny
Kod silnika: M47,M52,M57
ja chyba też mam problem z podmuchami, ostatnio jechałem autostradą odcinek Grudziądz-Toruń, no i nie powiem trochę wiało, ja jechałem 140km/h no i czułem jak przodem mi zwiewa (chciałem zwolnić bo strach było jechać), myślę sobie jest wiatr to zwiewa ale jak zobaczyłem jak obok mnie ktoś myknął astrą II kombi (miał może ze 160-170) to stwierdziłem, że z moim może jest coś nie tak. Dodam, że czasami na poprzecznych nierównościach czuję drgania w kierownicy

PostNapisane: 6 stycznia 2012, 21:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: bmw e46
Kod silnika: n42b20
W mojej e46 również wygląda na problem z maglem :kwasny: . Jak pisałem wcześniej kiedy wieje nie da sie jechać szybciej niz 110 bo po prostu boję się, że wypadne z drogi. Byłem juz 2 razy u 2 różnych mechaników tylko z tym problemem i powiedzieli mi w końcu, że znaleźli mały luz na przekładni.

Możecie polecić jakiś warsztat w Lubelskim lub gdzieś na obrzeżach który dobrze regeneruje maglownice? Tym lepiej jeżeli montuje zregenerowaną na miejscu. Na allegro jest sporo ofert ale nigdy nie wiadomo, jaki bedzie efekt :chytry: .

PostNapisane: 7 stycznia 2012, 11:37 
Forumowicz

Ja osobiście polecam firmę TenCar w miejscowości Ciecierzyn k./Lublina. Oddawałem im kiedyś przekładnię kierowniczą z Opla Vectry B. Zrobili szybko, tanio i profesjonalnie. http://www.tencar.com.pl/

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1