BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 12 czerwca 2025, 11:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E39]sprawdzenie M52
PostNapisane: 21 grudnia 2013, 13:45 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 320ci '95r
Kod silnika: m50b20tu
Garaż: e34 530i V8 >Bmw e36 320ci > Bmw e39 523ia> Bmw e34 525i > Audi a4 b7> Renault Laguna 3 > Bmw e61 LCI 530xd
nie powiedział mi mechanior co z tą sondą, mówił że jest błąd. Wiem że trzeba obejrzeć wykres sondy jak pracuję, muszę załatwić kabelek i sam to zbadać bo szkoda kasy na mechaniorów. Pytałem go czy węże kupować, to powiedział że zobaczy w jakim są stanie, ogólnie rozbierał cały kolektor i te wszystkie węże przeglądał, nie jest to partacz. No nic sonde i tak muszę sprawdzić, najpierw ją wymienie a później będę się martwił o resztę...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39]sprawdzenie M52
PostNapisane: 27 grudnia 2013, 19:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 320ci '95r
Kod silnika: m50b20tu
Garaż: e34 530i V8 >Bmw e36 320ci > Bmw e39 523ia> Bmw e34 525i > Audi a4 b7> Renault Laguna 3 > Bmw e61 LCI 530xd
stosował ktoś w silnikach benzynowych filtr stożkowy na wylocie z kolektora dolotowego?
Zastanawiam się czy tego nie zrobić, filterek taki w prawdzie może się zasyfiać aczkolwiek jego czyszczenie itp to nie problem. Nie wiem co może być przyczyną ponownego dymienia, węzę drożne itd. Tak szybko by zabiło nową odmę? albo kupiłem jakąś trefną sztukę. Dymienie póki co jest i tak niewielkie ale już mnie to irytuję.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1