BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 20:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [ E39] bezyna +gaz na zimnym silniku nie wchodzi na obroty
PostNapisane: 7 lutego 2013, 00:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39 520i
Kod silnika: m52
problemow ciag dalszy reduktor wymieniony na nowy wtryskiwacze tez na OMVL kalibracja ,regulacja podczas jazdy i nic rano na zimnym przy dodaniu gazu dusi sie i strzela,po paru minutach pracuje normalnie na obroty sie wkreca a przy przelaczeniu na gaz gasnie po ponownym odpaleniu i przytrzymamiu na wyzszych obrotach na gazie zaczyna go telepac jakby nie palil na wszystkie gary i oczywiscie za moment check sie zapala. Ma ktos jeszcze jakis pomysl?bo ja i mechanicy w moim miescie juz nie[kilku mechanikow].

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 lutego 2013, 00:22 
Pierwsze kroki

nie wiem za bardzo co to oznacza ale jak u gazownika zostawilem go na noc i podpiol kompa rano na zimnym przestawil temp.z 40stopni na nizsza zeby sie odrazu przelaczyl no moze za krotka chwile i zaczelo go tak szarpac i telepac nim przez chwile to kazal mi zgasic bo powiedzial ze juz probuje sie przestawiac o 50 procent

PostNapisane: 7 lutego 2013, 08:43 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e65
Kod silnika: N62
Garaż: 3er http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=89854

7er http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100011&start=0
mani210 napisał(a):
Po skasowaniu adaptacji i jezdzie na samym PB rano miałeś ten sam problem czy może jadnak przełączyłeś na chwile na LPG ? Wystarczyło z 500 metrów na LPG aby On znowu skorygował sobie mapy paliwa i rano jesteś znowu w czarnej D....

Komp nie zawsze kasuje adaptacje w taki sposób, że to pomaga. (dlaczego nie to nie wiem ale sprawdzałem na własnej skórze)

Nie wiem dlaczego nie zrobiłeś tego co Ci pisałem skoro to nic nie kosztuje a jeżeli pomoże to znaczy, że mapy od lpg są do p... lub jakiś jej element i on wpływa negatywnie na prace silnika.

Robisz swoje jedziesz do Gazownika po raz 3ci tym bardziej do tego, który to zje... szukasz pomocy a jak ktoś Ci coś napisze to nie sprawdzasz ani nic.
Jak tak lubisz wiedzieć lepiej i gadać z koniowałami w warsztatach to jedź jeszcze do ASO.

Najpierw auto musi poprawnie chodzić na PB na zimnym i ciepłym później możesz zacząć grzebać przy LPG !

Taka mentalność Polaka :mur: No ni ch... nie zrobi z 50km na PB bo skoro jest to LPG to trzeba na nim jechać bo taniej.

e65 745i http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127319
e38 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116406&start=0

"To jest Polska stary, tu się ciężko oddycha..."

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 7 lutego 2013, 14:48 
Pierwsze kroki

na pb to juz zrobilem z 500km i jakas tam poprawa jest bo na drugi dzien na obroty sie wkreca ale strzela dalej jeszcze do tego smierdzi benzyna jak mu daje gazu i check sie nie zapala na pb a przelanczam na gaz to odrazu sie zapala.

PostNapisane: 7 lutego 2013, 14:53 
Pierwsze kroki

juz nie wiem kto ma racje bo jeden mowi ze na pb ma za uboga mieszanke bo jak mu dodatkowo dawal benzyne do kolektora to strzelania nie bylo a drugi mowi ze go zalewa bo strzela smierdzi paliwo i z rury w momencie dodawania gazu leci czarny dymek.

PostNapisane: 7 lutego 2013, 14:56 
Pierwsze kroki

moze ktos zna jakiegos dobre fachowca od bmw z okolic czestichowy?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1