BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 22 czerwca 2025, 17:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] woda w aucie po stronie pasażera, zdjęcia!
PostNapisane: 11 września 2013, 20:44 
Forumowicz

Moje BMW: E91
Kod silnika: M57T2D30
Gad125 napisał(a):
witam Panowie mam ten sam problem ... jechałem do holandii lało jak nie wiem co nic nie przemakało, postał jeden dzień na parkingu, też na dużych ulewach i woda normalnie stoi po stronie pasażera z przodu, leje ale nie mogę zlokalizować przecieku, a jest z 5l wody Co zrobic?
Pomacaj prawy słupek przedni, zobacz czy mokry.(...jak będzie padać oczywiście).

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 października 2013, 09:31 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47D20
Witam mam taki sam problem po deszczu mam mokro od strony pasażera z przodu w prawym dolnym rogu i z przodu w lini poziomej oraz z tylu w prawym dolnym rogu. Jest mokry próg oraz drzwi z przodu od strony pasażera przy zawiasach. Jutro jade do znajomego szukac przyczyny ma ktoś jakieś rady gdzie szukać na początku ? To jest E46 Sedan bez szyberdachu.

PostNapisane: 15 października 2013, 09:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 318i Touring
Kod silnika: N42B20
dejw20 napisał(a):
Witam mam taki sam problem po deszczu mam mokro od strony pasażera z przodu w prawym dolnym rogu i z przodu w lini poziomej oraz z tylu w prawym dolnym rogu. Jest mokry próg oraz drzwi z przodu od strony pasażera przy zawiasach. Jutro jade do znajomego szukac przyczyny ma ktoś jakieś rady gdzie szukać na początku ? To jest E46 Sedan bez szyberdachu.

Na 99% odklejone wygłuszenie w drzwiach.

PostNapisane: 21 października 2013, 16:44 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47D20
witam lałem dziś wodę na drzwi ani kropelki ale za to zacząłem lać wodę na przednia szybę w wyniku tego woda leje się w środku po prawej stronie schowka proszę o pomoc !!!

PostNapisane: 22 października 2013, 17:44 
Forumowicz

Moje BMW: E91
Kod silnika: M57T2D30
Chciałem jeszcze wrócić do przecieków przednimi drzwiami - opisywanych przez wielu forumowiczów.

Obrazek

Na obrazku czerwonymi strzałkami zaznaczyłem dolne otwory mocowania prowadnic szyby (o ile dobrze pamiętam, jak źle zaznaczyłem to mnie poprawcie - w każdym razie na pewno są w tych okolicach). Fabrycznie ,śruby mocujące prowadnice zalepione są tą samą masą klejąco-uszczelniającą, którą przyklejone jest wygłuszenie drzwi(cała śruba jest zalepiona tą masą, że nawet jej nie widać). Brak tej masy powoduje przedostawanie się wody spływającej po prowadnicach, przez otwór na śrubę, po tapicerce do wewnątrz auta. Być może w niektórych autach brakuje tego uszczelnienia. Proponuję sprawdzić :)

PostNapisane: 23 października 2013, 08:44 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: N42B20
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=88077
grucha jr napisał(a):
dejw20 napisał(a):

Na 99% odklejone wygłuszenie w drzwiach.

Też to przerabiałem a wygłuszenie było odklejone na prawdę bardzo mało, praktycznie nie odstawało ale pomogło podklejenie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1