BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 stycznia 2009, 20:22 
Specjalista

...moze i do silownika i do lampki na klapie..sprawdz jeszcze czy zarowka w schowku pasazera gasnie

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 stycznia 2009, 20:55 
Specjalista

marekb napisał(a):
witajcie! dzięki za próby pomocy.Tak jak napisałem,obwód który odpowiada za ten pobór prądu został znaleziony,bezpiecznik nr 5 lub 6 w schowku pasażera(obsługuje oświetlenie wewnątrz i pompkę spryskiwacza).Po jego wyjęciu pobór prądu wynosi 0 i od prawie 2 miesięcy tak robię i nie ma problemu.Musi to jednak zostać naprawione.Co do dmuchawy to działa bez zarzutu więc nie wiem czemu jeż miałby być przyczyną? prędzej pompka spryskiwacza,ale gdzie ona się znajduje czy też wtyczka do niej? wiem,że zbiorniczek spryskiwacza jest w nadkolu czy pompka też tam jest? czy muszę zdejmować nadkole by się do niej dostać lub do wtyczki?albo jest gdzieś przebicie,tylko gdzie albo przekażnik? wiem,że muszę jechać do elektryka,ale auto było już u dwóch,jeden znalazł ten obwód i dalsze działania nie miał czasu , adrugi nie dał rady... Istotna informacja-nie działa siłownik otwierania bagażnika,ale jest sprawny lecz nie dochodzi do niego napięcie,może to jest jakąś wskazówką?

cos masz nagrzebane.....

bezpieczniki 5 i 6 sa od czegos innego

a radio masz orginal?Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 26 stycznia 2009, 23:20 
Forumowicz

Moje BMW: 523i
Kod silnika: M52B25
Zbigniew-sprawdziłem dokładnie,to bezpiecznik nr 4,przepraszam za nieścisłość,ale nie zmienia to faktu,że chodzi o bezpiecznik świateł wew.i pompki.Zarówka w schowku pasażera gaśnie napewno,kabelki w bagażniku,które zdołałem zobaczyć wyglądają dobrze...

Tytuł:
PostNapisane: 27 stycznia 2009, 12:33 
Specjalista

marekb napisał(a):
Zbigniew-sprawdziłem dokładnie,to bezpiecznik nr 4,przepraszam za nieścisłość,ale nie zmienia to faktu,że chodzi o bezpiecznik świateł wew.i pompki.Zarówka w schowku pasażera gaśnie napewno,kabelki w bagażniku,które zdołałem zobaczyć wyglądają dobrze...

ty sie zdecyduj bo raz piszesz nr.4 puznej 5 ,6 ...masz shemat bezpiecznikow i tak powinno byc...a swoja droga wyciagaj po kolei zarowki i bedziesz wiedzial...nie odpowiedziales w sprawie radia....sprawdz ako. i ladowanie bo pobor pradu 0.4A nie rozladuje aku. przez noc :P

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 00:44 
Forumowicz

Moje BMW: 523i
Kod silnika: M52B25
czy ma ktoś schemat obwodu świateł w kabinie i pompki spryskiwacza( bezpiecznik nr 4) Coś z tego obwodu pobiera prąd 0,5 A,po wyjęciu tego bezpiecznika pobór ustaje w związku z tym na noc oraz każdy dłuższy postój muszę wyjmować bezpiecznik....jeśli tego nie zrobiłbym rano lub po 2 dniach nie odpali - 523 i z 98 r sedan

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1