BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 20:00 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
lizardking napisał(a):
to ty przynudzasz kolego a dodatkowo pierdzielisz. Auto, aby mogło poruszać się po drogach musi odpowiadać warunkom dopuszczenia do ruchu zawartym w kodeksie drogowym. Nic tam nie ma o znaczkach fabrycznych a o braku klap, błotników i wystających kołach - wręcz przeciwnie...

Nie ma czegoś takiego jak kodeks drogowy, jest ustawa prawo o ruchu drogowym. Warunki techniczne reguluje zaś rozporządzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia i jak najbardziej sporo z tych rzeczy jest określonych. W dodatku obowiązują przepisy o homologacji pojazdów które już wszystko to regulują bardzo szczegółowo.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 23:09 
Forumowicz

lizardking i GizY, przede wszystkim to należy rozróżnić 2 rzeczy. Jedno to jest to co mogę zrobić z samochodem (a mogę wszystko-bo to moja własność). Drugie to kwestia dopuszczenia do ruchu samochodu po własnych przeróbkach i myślę, że na tym należałoby skończyć.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 marca 2009, 00:00 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320iT
Kod silnika: M54B22
a ja w swojej buni tez nie mam oznaczenia modelu i pupcia ładniej wyglonda i tez inni na drodze nie wiedza co mam pod maska i to mi sie podoba najważniejsze ze są znaczki BMW i to w zupełności wystarczy :hurra:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 marca 2009, 19:44 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
lizardking napisał(a):
GizY napisał(a):
skoncz bo przynudzasz..

ok skoro moje auto to wywale maske wszystkie drzwi klape bagaznika, wszystkie szyby zaloze fele ktore wystaja za nadkola po 20cm kazda i co dalej jest moje auto i moge zrobic co chce i jesli bede poruszal sie takim samochodem to wolno mi? chyba nie bardzo..

to ty przynudzasz kolego a dodatkowo pierdzielisz. Auto, aby mogło poruszać się po drogach musi odpowiadać warunkom dopuszczenia do ruchu zawartym w kodeksie drogowym. Nic tam nie ma o znaczkach fabrycznych a o braku klap, błotników i wystających kołach - wręcz przeciwnie...

Kolega GizY niestety bystrością nie grzeszy.

Tytuł:
PostNapisane: 10 marca 2009, 21:48 
Forumowicz

Moje BMW: e39 530d M
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=109090
Ja również nie mam oznaczeń modelu na "dupci" - ładniej i badawczo.Niech tylko swoi wiedzą co pod maską mruczy.

Tytuł:
PostNapisane: 10 marca 2009, 22:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: G20
Kod silnika: B48
lizardking napisał(a):
GizY napisał(a):
skoncz bo przynudzasz..

ok skoro moje auto to wywale maske wszystkie drzwi klape bagaznika, wszystkie szyby zaloze fele ktore wystaja za nadkola po 20cm kazda i co dalej jest moje auto i moge zrobic co chce i jesli bede poruszal sie takim samochodem to wolno mi? chyba nie bardzo..

a zaczęło się tak niewinnie :kwasny: od znaczka na klapie bagażnika :D

- dajcie spokój :P

Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2009, 19:22 
Forumowicz

moja wina bo nie doczytałem do końca postu gizego - sorrki :wstyd:
całe szczęście że jest tu bystry valentino i to zauważył :P

a w temacie: jak też na swojej 530 nie mam znaczka i tak mi się podoba

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, 08:58 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E87 120d+
Kod silnika: M47N2
Garaż: E46 320d Touring '03
moim zdaniem brak znaczka wynika często z tego, że dużo naszych zabawek (szczególnie sprowadzanych) miało kiedyś drobną przygodę z "pupcią"....
a jak lekiernik Helmut znał się na swoim fachu to jest tak zrobione, że miernikiem nie wykryjesz... ale to już osobny temat

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, 09:19 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
No pacz pan, a wszystkie dotychczasowe beemki jakie mi się koło nosa przewinęły były w tej kwestii 100% VIN-spec.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, 11:17 
Forumowicz

Moje BMW: e36 Touring
Kod silnika: m52b28 :)
Garaż: http://www.thebestof.com.pl/zgloszenia_ ... php?id=162
Pupcia mojej Bmki jest oznaczona niczym krowa na amerykańskiej farmie, niezbyt podoba mi sie 320i na klapie ale nie do tego stopnia żeby zdejmować i podejmować sie prac blacharskich :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, 14:08 
Forumowicz

qbay napisał(a):
moim zdaniem brak znaczka wynika często z tego, że dużo naszych zabawek (szczególnie sprowadzanych) miało kiedyś drobną przygodę z "pupcią"....
a jak lekiernik Helmut znał się na swoim fachu to jest tak zrobione, że miernikiem nie wykryjesz... ale to już osobny temat

że co ????????? lakiernik Helmut znał się na fachu ??? to mi takiego pokaż :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, 14:11 
Forumowicz

Cytuj:
że co ????????? lakiernik Helmut znał się na fachu ??? to mi takiego pokaż

Są ludzie... :P A poza tym wystarczy zmienić klapę :hyhy:
pemogo napisał(a):
niezbyt podoba mi sie 320i na klapie ale nie do tego stopnia żeby zdejmować i podejmować sie prac blacharskich

To one nie są przyklejane? :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2009, 14:14 
Forumowicz

Moje BMW: e36 Touring
Kod silnika: m52b28 :)
Garaż: http://www.thebestof.com.pl/zgloszenia_ ... php?id=162
To one nie są przyklejane? :niepewny:[/quote]

Prawdopodobnie są , ale po odklejeniu nie wierze żeby nie wiązało sie to z malowaniem :kwasny:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1