rorafalki napisał(a):
renoraines napisał(a):
Dunlop SP Sport Fastresponse polecam, wczesniej mialem Dunlop SP Sport 2000, takze teraz już beda dunlopy. Dobre odprowadzanie wody, ciche i dodatkowo wytrzymale - mam na mysli jazde po dziurawych drogach, kocich łbach i też polnych drogach, bo w mojej okolicy non stop balagan, remonty drog, wahadelka i czesto trzeba przez rozne pipidowki objezdzac, zeby nie stac w korku.
a to prawda, że zużywają się szybko

Dunlop'y oczywiście

Odkad nie ma już tego ulatwienia, ze tematy w ktorych sie pisało, sa zawsze zaznaczone na brazowo, a nie tylko do pewnego momentu, to nie zuawazylem, ze pytałes. Ale juz odpowiadam. Otoz nie zuzywają się dunlopy, a zwrot ''wczesniej miałem'' dotyczył dunlopow z innego rozmiaru. Mialem takze zeszlego roku na sprzedaz alusy z dunlopami z 99r (zalozone opony bo łatwiej sprzedac felgi z oponami niz bez, pomijam, ze jazda na 9 letnich oponach niebezpieczna), ale jesli chodzi o wizualna strone, głebokosc biezniku, brak widocznych pęknieć itd to dunlopy sa rewelacyjnymi oponami.
Auto moto 4/2008r strona 74, test 16 marek opon letnich w rozmiarze 225/45/17 (do E39 powinny byc 235/45/17):
1-Pirelli P Zero
2-Continental Sport Contact 3
3-Dunlop SP Sport Maxx TT
4-Hankook Ventus V12EVO
5-Bridgestone Potenza RE050A