BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 13 czerwca 2025, 09:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 00:24 
Zacna persona forum

Witam !!!! nie Niemcy nie sa zboczeni - ot tak po prostu takie tu sa przepisy ze jak sie jakies powiem tak- gowno do auta przyczepia- to musi byc pewnosc ze na np. przy 240 kmh nie poleci i nie spowoduje wypadku na autostradzie- musi fachowo byc zrobione a nie tylko np. na silikon- co do opon - napisz ile masz kasy - na jakie cie stac i wszystko wiemy - a tak to kazdy lubi to co musi miec-i nasze rady ci nie pomoga -pzdr

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2009, 00:27 
Zacna persona forum

ps. dodam jeszczeb ze ten papierek jest nie po to by udac sie z nim wiadomo gdzie ale to jest atest i jak ci sie by cos urwalo a ten papier masz jesteas skryty - pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2009, 01:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: E-36
Kod silnika: M54B30
Mam Hankooka Ventus V12 Evo 225/50 ZR16 96W XL 4PR W E-36 320i.

Ostatnio byłem na torze i na dwójce przy pełnym gazie na ostrym zakręcie nie chce zarzucić tyłem, piszczą, ale tył nie zarzuca. Jestem bardzo zadowolony z nich.

Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2009, 20:11 
Forumowicz

Moje BMW: S420CDI/E36 Compact
Kod silnika: OM629/ M52B28
Garaż: 323ti http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 2&start=60

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=115261
ja smialo moge polecic opony Yokohama V550 jezdzilo mi sie na nich bardzo dobrze ciche na suchym rewelacja na mokrym troche gorzej. obecnie mam 235/40/18 275/35/18 Michelin Pilot Sport 2 i rowniez jestem zadowolony ciche duzy rant ochronny super przyczepnosc na mokrymi suchym.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2009, 11:19 
Pierwsze kroki

jak pisałem kilka postów wcześniej zakupiłem Daytony na przód i toyo na tył - na chwilę obecną jeździ mi się rewelacyjnie - na razie tylko na suchym! Oponki cą ciche i dobrze sie trzymają nawierzchni. Teraz czekam na deszcz -bedę testował na mokrym ;)
Opony kupione na necie Daytony w sklepie internetowym, Toyo - allegro. Cena niebyła za bardzo wygórowana jeżeli porównać ją do tego co na rynku oferują, więc polecam takie zakupy :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2009, 12:12 
Częsty bywalec

Może mi ktoś coś powiedzieć o oponach Ventus Sport k-104? Nie chce zakładać nowego tematu, a mam okazje kupić takie na tył w rozmiarze 235/35/19

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2009, 12:49 
Uzależniony od forum :)

szaman napisał(a):
Tak na marginesie ci niemcy są "zboczeni" - jak kupiłem auto sprzedawca dał mi końcówkę tłumika której jeszcze nie założył i na nią też miał pełną dokumentację. :D

I tak powinno byc,a nie jak u nas,ze wyciagaja wszystko co sie da.

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2009, 16:12 
Forumowy terrorysta

rorafalki napisał(a):
renoraines napisał(a):
Dunlop SP Sport Fastresponse polecam, wczesniej mialem Dunlop SP Sport 2000, takze teraz już beda dunlopy. Dobre odprowadzanie wody, ciche i dodatkowo wytrzymale - mam na mysli jazde po dziurawych drogach, kocich łbach i też polnych drogach, bo w mojej okolicy non stop balagan, remonty drog, wahadelka i czesto trzeba przez rozne pipidowki objezdzac, zeby nie stac w korku.

a to prawda, że zużywają się szybko :?: Dunlop'y oczywiście :niepewny:

Odkad nie ma już tego ulatwienia, ze tematy w ktorych sie pisało, sa zawsze zaznaczone na brazowo, a nie tylko do pewnego momentu, to nie zuawazylem, ze pytałes. Ale juz odpowiadam. Otoz nie zuzywają się dunlopy, a zwrot ''wczesniej miałem'' dotyczył dunlopow z innego rozmiaru. Mialem takze zeszlego roku na sprzedaz alusy z dunlopami z 99r (zalozone opony bo łatwiej sprzedac felgi z oponami niz bez, pomijam, ze jazda na 9 letnich oponach niebezpieczna), ale jesli chodzi o wizualna strone, głebokosc biezniku, brak widocznych pęknieć itd to dunlopy sa rewelacyjnymi oponami.
Auto moto 4/2008r strona 74, test 16 marek opon letnich w rozmiarze 225/45/17 (do E39 powinny byc 235/45/17):
1-Pirelli P Zero
2-Continental Sport Contact 3
3-Dunlop SP Sport Maxx TT
4-Hankook Ventus V12EVO
5-Bridgestone Potenza RE050A

Ostatnio edytowano 23 czerwca 2009, 16:18 przez renoraines, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: [e39] Opony letnie - jakie wybrać? wasze typy!
PostNapisane: 21 marca 2010, 19:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 Touring lift
Kod silnika: M57 D30
z mojego doświadczenia.
Nigdy więcej DUNLOPa !!!!
Zwłaszcza w aucie wielowahaczowym !!!
W E34 2 kpl letnich + kpl zimowych - pękały siatki.
Dopiero jak kupiłem jakieś Continentale z alu to miałem spokój.
Opona prosta i dobrze wyważona a auto wibracji dostawało.
W obecnej E39 to samo - zimowe M3.
Nie wpadłem w żadna dziurę a mimo to trzęsie autem.
Pomimo ze oponki mają 7,2 do 8,2 mm bieżnika i są po 3 sezonie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1