BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 sierpnia 2025, 05:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 września 2009, 19:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
stones1 napisał(a):
Każdą nieuszkodzoną część/rzecz (jakąkolwiek) kupioną wysyłkowo sprzedawca ma obowiązek przyjąć do zwrotu w ciągu 14 dni od daty jej otrzymania przez kupującego. Nie musisz podawać nawet przyczyny zwrotu.

Zgadza sie ale... oczywiscie jest ale...jezeli rozpakujesz taka rzecz z oryginalnego opakowania to juz po ptakach...drugi martwy przepis...to dziala tylko wtedy jak cos zamowisz, to przyjdzie do domu i pomyslisz sobie dobra jednak mi to nie potrzebne i bez rozpakowywania odsylasz. Warto o tym pamietac. :cwaniak:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 września 2009, 19:41 
Forumowicz

Facet potwierdził waszą wersję. Okazuje się, że Lemforder usuwa fabrycznie znak BMW z części, gdy oddaje go do sprzedaży na aftermarket a nie do BMW.

Z tym negatywem może się i pośpieszyłem, ale ja nie musiałem tego wiedzieć. To powinno być w opisie aukcji.
Wniosłem wniosek o skasowanie komentarza, bo teraz facet mnie skarży sądem o pomówienie i narażenie firmy na stratę.

Tytuł:
PostNapisane: 12 września 2009, 19:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
nidhhog napisał(a):
bo teraz facet mnie skarży sądem o pomówienie i narażenie firmy na stratę.

hahahahahahaahahahaahahahahaahahahahahahaahahaahhaahahaaaaahahahaaa

komentarz na allegro to nic innego jak ocena przebiegu aukcji i sprzedawcy...jak on moze cie straszyc sadem, skoro tobie moglo cos sie nie podobac...to ty go mozesz pozwac, ze cie straszy a nie on ciebie :rotfl: dobry typ z tego sprzedawcy...i za to wlasnie bym nie kasowal tego negatywa...

Tytuł:
PostNapisane: 12 września 2009, 21:53 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
bafi napisał(a):
nidhhog napisał(a):
bo teraz facet mnie skarży sądem o pomówienie i narażenie firmy na stratę.

hahahahahahaahahahaahahahahaahahahahahahaahahaahhaahahaaaaahahahaaa

komentarz na allegro to nic innego jak ocena przebiegu aukcji i sprzedawcy...jak on moze cie straszyc sadem, skoro tobie moglo cos sie nie podobac...to ty go mozesz pozwac, ze cie straszy a nie on ciebie :rotfl: dobry typ z tego sprzedawcy...i za to wlasnie bym nie kasowal tego negatywa...

Straszy za to co zapewne na forum napisał kolega ale to wystarczy wykasować z forum i Pan sprzedawca może się jak to się mówi gonić :) Zacytuje pracownika Allegro jeszcze:

Nadmieniam, że nie można wystawić komentarza nie licząc się z możliwością wystawienia komentarza przez stronę przeciwną. Zasadą systemu komentarzy jest wzajemność, jak i nieocenianie ich słuszności z naszej strony. Nie jesteśmy stroną transakcji i nie mamy ani prawa, ani możliwości oceny subiektywnych opinii stron transakcji.

Tytuł:
PostNapisane: 12 września 2009, 21:55 
Forumowicz

Moje BMW: 330xi
Kod silnika: M54B30
Ten sprzedawca powiniem Ci podziękować....za reklamę. Dzięki szumowi na forum już wiemy, kto sprzedaje oryginalne części. Dzięki:)

Tytuł:
PostNapisane: 14 września 2009, 00:15 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
bafi napisał(a):
stones1 napisał(a):
Każdą nieuszkodzoną część/rzecz (jakąkolwiek) kupioną wysyłkowo sprzedawca ma obowiązek przyjąć do zwrotu w ciągu 14 dni od daty jej otrzymania przez kupującego. Nie musisz podawać nawet przyczyny zwrotu.

Zgadza sie ale... oczywiscie jest ale...jezeli rozpakujesz taka rzecz z oryginalnego opakowania to juz po ptakach...drugi martwy przepis...to dziala tylko wtedy jak cos zamowisz, to przyjdzie do domu i pomyslisz sobie dobra jednak mi to nie potrzebne i bez rozpakowywania odsylasz. Warto o tym pamietac. :cwaniak:

Większość opakowań można otworzyć nie niszcząc ich, a każdy sprzedawca szukający dziury w całym w takiej sytuacji musi się liczyć ze stratą klienta.

Nie jest to martwy przepis... nie wyobrażam sobie otrzymać jakiegoś noname-owego syfu, zapłacenia za to, usłyszenia od sprzedawcy "owszem oszukałem cię, a czego się spodziewałeś" i zostawienia tego.. zwłaszcza gdy ma się do dyspozycji taki przepis, regulujący zasady sprzedaży wysyłkowej.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1