BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 28 czerwca 2025, 07:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 22:32 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Pisałem w innym temacie,ale i tu dam - w końcu temat o moim "modelu":p

Cytuj:
No i mam problem. Po ponownym sprawdzeniu części i ich wymienieniu błąd nadal się pojawia. Mechanik ponownie wymieniał piastę z łożyskiem, czujniki (sprawdzane na zamienniku ATE i na ori) i nadal problem nie znika. Po podpięciu do kompa błąd da się wykasować jednak po przekroczeniu 30km/h (granica załączania się ABSu??) błąd wyskakuje ponownie. We wtorek auto idzie do jakiegoś speca od elektryki. Jakieś pomysły co to może być? Napięcie wszędzie dochodzi, czujniki są sprawne, odległość czujników względem siebie też jest dobra. Co mogło paść?

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... ht=#607547

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 09:48 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
mulder napisał(a):
prostej rady nie ma niestety, ABS to temat rzeka w E39. Najprościej podłączyć się pod kompa jakiegoś i diagnoz'a będzie od ręki....
mój przypadek to taki, że kupiłem na allegro czujnik - porażka, w ogóle nie zadziałał, później tak jak Ty "niby" oryginalny SIEMENS zbliżone objawy ale znacznie rzadsze jak u Ciebie, natomiast dopiero po zakupie oryginału z ASO BMW objawy ustały i nadal ich nie mam...

Areek ma oryginalny czujnik Siemens, a nie "niby oryginalny Siemens".

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2009, 11:09 
Forumowicz

Moje BMW: E39 2.8i :]
Kod silnika: M52B28
areek napisał(a):
Siemka. Byłem dzisiaj na kompie z moją Bmw i wyszło że te całe cuda co mi się działy z abs to najprawdopodobniej wina czujnika z prawego tylnego kół. Sprawdziliśmy prędkości obrotowe kół podczas jazdy i właśnie ten czujnik miał duże rozbieznosći jechałem np. 40km/h na 3 kołach było 39,5 km/h a na tym było a to 40 km/h a to 11 km/h i tak skakało sobie.Czy możliwe aby od tego walniętego czujnika ABS moje całe przeboje z ABS. Czy jeśli ABS działał i był "nadwrażliwy" to mogło być od tego że dostawał dziwne dane z tego czujnika odbiegające od innych kół? Pozdro

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie i już wszystko jest jasne według mnie że wina leży w tym właśnie czujniku, który podawał błędne dane. Jeśli komp tak wykazał to czy masz jeszcze jakieś wątpliwości???
Wymień go i zobacz co się dzieje

Info na PW :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1