BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 08:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: 320D
wielkie dzieki za rady ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 09:11 
Forumowicz

Moje BMW: w trakcie zakupu
Kupujac uzywane auto niestety trzeba sie liczyc na wydatki po kupnie...nikt nie sprzeda Ci uzywki wbdb stanie... :przestraszony: .....
Ja mam 330d wcale duzo nie lyka(miasto8,5 max trsa ponizej 7) i tez po kupnie musialem pare rzeczy wymienić ale teraz leje i chwale....
I naprawde odrzałować 3 stowy i jechac na serwis na diagnostyke bo można sie ładnie wpier :cenzura: na jakiegos wraka na wykonczeniu...

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 12:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M54B30
Powiem tak, 320d z M47 pod maską (136KM) jeździ całkiem przyzwoicie ale tak jak mówią koledzy, silnik bardzo awaryjny. Jeśli nie musisz koniecznie kupować diesla to może jakiś R6, na pewno mniej zawodny i nawet najsłabszy 320i przed FL (150KM) daje całkiem dużo frajdy z jazdy.

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 17:01 
Pierwsze kroki

mam taka bawarecze :ok: jest wspaniałym samochodem!! koszty utrzmania jak w vw no koszt napraw, troche drozej ale znow bez paniki:) pali do 6 literkow przy normalenej jezdzie,szalec mozna ale 136 to niejest jakas oblbrzymia moc jak na taka mase. osobiście polecam:) ps. skrzypenia w okolicach szyb to normalaka w tym modelu wiec sie nimi nie przejmuj:) :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 17:27 
Zacna persona forum

Przepraszam za OT ale skrzypienie w okolicach szyb to problem do rozwiązania w 3 minuty ;) Wystarczy nasmarować uszczelki i jak ręką odjął. U siebie przeprowadziłem ten zabieg tydzień temu. Cisza.

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 17:46 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: 320D
a jak posmarowałeś uszczelki to niebędzie tłusta szyba?:P No nic piszecie awaryjny silnik - trudno kupiłem najwyżej strace wydane pieniądze -oby nie :P

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2009, 17:52 
Zacna persona forum

Smaruje się uszczelkę ale nie tam gdzie styka się z szybą, tylko w miejscu tuż pod listwami ozdobnymi wokół auta.

'Należy od czasu do czasu (co najmniej po każdym umyciu auta) posmarować uszczelkę numer 5 na poniższym obrazku:
Obrazek

po jej wewnętrznej stronie (tam jest taki lekki meszek i to jego należy posmarować).
można tez przesmarować płynem do uszczelek te aluminiowa listwę do której ww. uszczelka dolega po zamknięciu drzwi, na poniższym obrazku jest to numer 1':
Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1