BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 13:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 października 2009, 12:55 
Pierwsze kroki

U mnie żadnych dodatkowych dźwięków nie słychać. Dziwi mnie fakt, że przy wciśniętym sprzęgle ta wibracja niemal nie występuje, a przynajmniej jest dużo delikatniejsza. Trudno zdecydować od czego zacząć żeby niepotrzebnie nie wydawać kasy.
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, 19:27 
Forumowicz

Moje BMW: E61
Kod silnika: M57N
robert_wat napisał(a):
...Dziwi mnie fakt, że przy wciśniętym sprzęgle ta wibracja niemal nie występuje, a przynajmniej jest dużo delikatniejsza...

...a mnie nie dziwi, jak walnięta jest dwumasa to tak się będzie zachowywał...generalnie problem ze sprzęgłem...

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, 21:51 
Forumowicz

Moje BMW: a3 8P
Garaż: było:
e46 320d ,
e90 Lci 318d+
jest a3 2.0 tdi +++
u mnie jest to samo tez dosyć mocno trzepie ,właśnie się nad tym zastanawiałem czy tak ma być bo w sumie auto nie jest nowe w dodatku to diesel nie benzyna wiec zawsze kultura pracy jest inna ale jak gasze to tak trzepie ze az buda rusza wiec chyba coś nie tak , może być to sprzęgło bo czasami go szarpie przy ruszaniu ale to odczucie bardziej jakby się dławił niż sprzęgło :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2009, 00:04 
Pierwsze kroki

podobno problemu nie ma gdy pasek jest ściągnięty wiec pewnie to kolo pasowe. Jednej osobie pomogło jak zmienił.

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2009, 18:52 
Pierwsze kroki

Co do tego koła dwumasowego to podchodzę ostrożnie. Autko rusza dość płynnnie i nic nie trzęsie przy małych prędkościach. Poza tym na forum bmw-klub jest dość obszerny wątek dotyczący tego problemu i wymiana koła dwumasowego nic nie pomagała. Jak kolega Fornal napisał jedej osobie pomogła wymiana kompletu poduszek silnika i skrzyni oraz koła pasowego. Z drugiej strony złośliwość rzeczy martwych nie zna granic i co pomogło w jednym przypadku w drugim może nic nie dać :kwasny:

Tytuł: Re: [E46] Drgania przy gaszeniu 320D
PostNapisane: 12 kwietnia 2012, 10:21 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 320td compact
Kod silnika: M47N
Witam, odkopię troche ten temat, znajomy ma problem dotyczący "telepania" silnika podczas gaszenia ( silnik 320d 150 km z 2004 roku), wymienil juz koło pasowe oraz poduszki silnika i przedstawia sie to w następujący sposób http://www.youtube.com/watch?v=y6XmiePB2Bc&feature=youtu.be
(odpalanie i gaszenie na wciśniętym sprzęgle) prosiłbym o jakąś porade, czy to dwumas ? choć przy ruszaniu nie szarpie, przy wcisnietym sprzegle nic nie slychać od strony skrzyni i silnika

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1