BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] Woda w aucie
PostNapisane: 19 maja 2010, 20:13 
Zacna persona forum

Sajens ,a jaki to był klej,pamietasz nazwę?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 maja 2010, 02:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52tuB25
Za przecieki pod nogami w e46 odpowiedzialne jest tylko i wyłącznie podarte lub niedoklejone szczelnie, piankowe wygłuszenie, które powoduje również to, że niewielkie ilości wody, które spływają po silniczku, przewodach i linkach nie wpadają do środka tylko spływają do wnętrza drzwi gdzie są odpływy.

Przerabiałem to we wszystkich 4 drzwiach, a dla wyeliminowania tego, we wnęce, wkleiłem dodatkowo folię, żeby był dokładny spływ do samego dołu drzwi.
Ostatnio odrywałem wygłuszenie od strony kierowcy a z braku czasu, dokleiłem tylko szarą taśmą dookoła.
Po kilku miesiącach spokoju, znowu miałem niewielkie ilości wody na wykładzinie. Po zdjęciu tapicerki, tak jak się domyslałem, taśma odkleiła się na dole.

Dla niedowiarków, proponuje zdjąć tapicerkę i lać wodę z węża na szybę i listwy ozdobne okien. Zobaczycie jak przez nieszczelną piankę strumieniem, woda przedostaje się częsciowo do wnętrza.

PostNapisane: 20 maja 2010, 22:11 
Zacna persona forum

Boggy e36 moze i masz rację.musze to sprawdzic ,jutro zabiore sie za to.dzisiaj ogladałem i i tak mi na to wyglada ze jak otworzę tylne dzwi to woda jak by była jak sie kończy siedzisko i ten plastik progowy sie zaczyna.mysle ze własnie dzwiami tam zacieka i spływa pod nogi.

PostNapisane: 21 maja 2010, 22:27 
Zacna persona forum

dzisiaj wymontowałem tylna półke w celu obejrzenia jak szyba jest wklejona i osadzenie amorka bo tamtedy tez lubi cieknąc ale wszystko ok.podciagnełem tez dzwi ze uszczelka przylega bardziej.lałem wode na auto wiadrami i o dziwo ani kropelki wody a dywanik pasazera zalany.mysle ze uszczelka dzwiowa ciekło.teraz jak dzwi ciasniej przylegaja do uszczelki widac ze jest ok i aby to było to.jutro zabieram sie do wyjecia i suszenia tapicerki podłogowej.

PostNapisane: 23 maja 2010, 18:32 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320D
witam
swego czasu też miałem mokre dywaniki też nie wiedziałem skad ta woda jest aż tu pewnego razu zapiekły mi sie wysieraczki rozebrałem oczywiscie zrobiłem ale okazało sie ze woda spływała po ramieniu wycieraczki tej z prawej strony co jest na środku prosto w nawiew kabiny a jednoczesnie potem do kabiny
uszczelniłem masą uszczelniajaca bool i teraz pada juz prawie miesiąc a ja wody nie mam

PostNapisane: 31 maja 2010, 20:59 
Zacna persona forum

Wreszcie wyschłą mi tapicerka podłogowa,uszczelniłem drzwi,dociągnąłem je do uszczelek,podkleiłem maty w drzwiach,wymieniłem jedną uszczelkę drzwiową i na razie "Odpukać" jest ok,sucho,a mało nie padało. :D

PostNapisane: 26 lipca 2010, 06:32 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Witam
A mi cieknie z tylnych drzwi za kierowcą. Czy dużo jest roboty z rozebraniem tapicerki tych drzwi??
Czy wykładzinę na podłodze trzeba całą ściągnąć czy można tylko cześć. Ma może ktoś jakieś foto porady?

PostNapisane: 25 sierpnia 2010, 20:04 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46
andrejk napisał(a):
Witam
A mi cieknie z tylnych drzwi za kierowcą. Czy dużo jest roboty z rozebraniem tapicerki tych drzwi??
Czy wykładzinę na podłodze trzeba całą ściągnąć czy można tylko cześć. Ma może ktoś jakieś foto porady?

Wykładzina w E46 jest podzielona na dwie części ( tylnia i przednią ) ale żeby ściągnać choćby tylko tylnią trzeba wymontowac fotele i tunel środkowy.

A tak na marginesie, trzeba demontować deske rozdzielcza żeby wyjąć przednia część wykładziny?

PostNapisane: 18 listopada 2013, 18:37 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M54B22
Sam przerabiam ten problem. Zaobserwowałem, że w jednych drzwiach jest wszystko ok. Woda nie leje się nawet przez dziurki na spinki. Natomiast w innych leją się przez te dziurki w małych ilościach. Jednak w jednych drzwiach gdy woda jest w środku to po dole szyby przelatuje mi na drugą stronę i cieknie po wszystkim. Wylewa się przez dziurki, a nawet przez zamek. Czy na dole szyby powinien być jakiś plastik czy coś takiego, żeby się tak nie lało?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1