BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 10 lipca 2025, 17:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e46] czy to padajacy dyfer?????
PostNapisane: 8 czerwca 2010, 18:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 323
Kod silnika: m52b25
witam ja w jednym e36 zajeździłem 3 albo 4 dyfry. Na początku właśnie przy wrzucaniu 1 było czasem takie stukniecie z tyłu i tez huczało przy większych prędkościach jak leciutko wciskałem gaz, później na luzie też huczał. Następnie trochę latania bokiem i stanąłem w miejscu (most się rozsypał) na szczęście most się nie zblokował i mógł mnie kolega zaholować. Nie wiem jak to jest w e46 ale gdybym w e36 miał takie efekty to bym był na 95% pewien że to most. Jeżeli u Ciebie na 100% most to jak nie będziesz latał bokami czy palił gumy w miejscu (to jest najgorsze dla mostów bez szpery) to jeszcze długo pojeździsz.
pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 czerwca 2010, 20:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e60 LCI 530d M-Pak
hehe nie no ja tak BMW w dieslu nie traktuje jezdze tylko szybko i to tyle jakbym mial 328:D:D to napewno bym to robil:P dwoch mechanikow wogole stwierdzilo zeby jezdzic i sobie tym glowy nie zawracac bo jeszcze dlugo dlugo pojezdze...no ale moze wymiana oleju w pewien sposob go uratuje:) Sprawdzajac stan oleju gdy odkrecilem korek nic nie wylecalo tylko dopiero jak wsadzilem palec czuc bylo olej czy tak ma byc???
Bo wiem ze nalewajac olej to czekamy az wypylynie to wtedy jest max a przy sprawdzaniu jak powinno byc???

PostNapisane: 8 czerwca 2010, 21:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: e91,e39
Odkrec dolnia srube sprawdz kolor oleju jesli jest ciemny to wymieniaj to nie jest duzy koszt.

PostNapisane: 9 czerwca 2010, 16:14 
Pierwsze kroki

a wiec olej wymieniony...troche kurcze mnie to kosztowalo bo zaplacilem za sam oleje 358zl ale tu nie chcialem zalowac pieniedzy i stosowac zamiennikow czy cos podobnego...olej z mostu kolorek byl w sumie taki zloty i jak nim mieszalem to mienily sie takie naprawde malutkie opilki ale to trzeba bylo sie dopatrywac natomiast w skrzyni bylo blotko naprawde czarny kolorek fuj...ale problem jest nadal czyli huczenie pozostalo i juz mi rece naprawde opadaja co to moze byc:( kto zna rozwiazanie...:/

PostNapisane: 9 czerwca 2010, 16:45 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 323
Kod silnika: m52b25
no to chyba jednak dyfer, tylko tak jak pisales uzywany moze byc gorszy od tego a nowy chyba troche kosztuje....;/

PostNapisane: 9 czerwca 2010, 16:51 
Pierwsze kroki

no dobra a jak bede z tym jerzdzil dalej szum bedzie wzrastal tak czy nie??? czy jak nie bede latal bokami tylko jezdzil w normalny sposob oczywiscie wiadomo dynamicznie to pojezdze jeszcze troche??? czy jak dyfer ma pasc kompletnie ze nie bede mogl sie ruszyc to wczesniej bedzie cos dawal o sobie znac czy dalej tylko to delikatne huczenie???
bo nie chce gdzies stanac np w wakacje 600km od miejsca zamieszkania...:/

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1