BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 26 czerwca 2025, 23:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] wlana benzyna zamiast ropy 320d
PostNapisane: 29 listopada 2010, 00:32 
Zacna persona forum

tylko sie potem dziwicie ze maly przebieg a wszystko szlag trafia - placz i koszty i nerwy - sluchaj sie madrych rad wypompuj co sie da zalej do pelna i nie stosuj sie do porad typu - na ruskim i dolewaniu oleju - pisze dlatego tak bo mam warsztat w niemczech naprzeciwko stacji benzynowej i przynajmiej raz w miesiacu taki fart sie mi trafia ze wypompowuje zle zalane paliwo - z roznych aut a trafila sie w ubieglym roku nowka bmka z monachium z fabryki jakis wazny gosiowa zle zalal- wypompowalem -nowy filtr paliwa i pojechal - za tydzien przywiozl flaszke - za dobra robote

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 listopada 2010, 17:12 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320d
chciałbym was jeszcze spytać w jaki sposób można to skutecznie spuścić ze zbiornika nie wyjmując go bo miałem taki zamiar ale może można to zrobić w inny sposób żeby się aż tak nie narobić? pomożecie??

PostNapisane: 30 listopada 2010, 20:39 
Częsty bywalec

Moje BMW: e92 330d
Kod silnika: N57
podejdź do wlewu paliwa, otwórz tylne drzwi, pociąg mocno ręką za siedzisko tylnej kanapy i wyciągnij je, tam bodajże na śrubach będą zakręcone 2 zaślepki, odkręć tą bliżej ciebie i twoim oczom ukaże się widok pompy paliwa, kręcisz takim pierścieniem który ją trzyma (może się przydać jakiś mały młotek i śrubokręt) i jak odkręcisz BRAVO jesteś w zbiorniku. Teraz wężyk i SMACZNEGO! Pamiętaj że bak ma jakby 2 komory i obdiwie muszą być puste.

Ja sobie kiedyś wlałem pół baku i to shell V-Power :D Ani myślałem cokolwiek dolewać, mixole trelemorele... Oczywiście nawet kluczyka nie przekręciłem.
Dziwi mnie troche że ROGER-NYSA ma takie zdanie jakie wyraził, znam troche ludzi którzy tak robili ale w renault kangoo peżocie srdt i innych żęchach ale nie w 320d na CR :zdegustowany: Znam też 2 przypadki gdzie dolewka nie pomogła i autko wróciło już na lawecie, coś chyba nie "pykła" ta cudowna metoda...

Thank you for flying with BMW airlines!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1