BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 23:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e46] coupe auto pływa, wozi tył
PostNapisane: 14 marca 2011, 21:48 
Forumowicz

Moje BMW: e36 Coupe
Kod silnika: M52
powiem tak bo temat się przerodził w dyskusję o oponach bieżnikowanych.
Ja jestem osobiście ich zwolennikiem, letnie mam bieżnikowane a na przyszły sezon kupuję też zimówki.
Lecz z małym zastrzeżeniem
Trzeba wiedzieć od kogo się bierze opony i jakie to są opony.
Firmy o której wcześniej pisałeś nie znam ale sądząc po opiniach najlepsza to ona nie jest.
Znajomy jest producentem takich opon i nie chwalę go bo to znajomy, znajomym się stał dopiero po tym jak ja stałem się jego klientem.
Jego opony są używane zarówno w sporcie (kilka teamów driftowych z niego korzysta oraz teamów na 1/4 mili)
jak i eksportuje tego duże ilości za granicę.
Opony sprawują się jak dla mnie świetnie, po zakupie dostałem na nie normalnie pisemną gwarancję.
Autko trzyma się jak przyklejone.
Powiem więcej, próbowałem się na prostej z kumplem, który też ma e36 2.0.
Próbowaliśmy się 10 razy, i tylko raz udało mu się mnie dorwać chociaż kierowcą jest niezłym.
Gdy zamieniliśmy się autami ja dostawałem od niego bęcki.

Możliwe, że jego auto było nieco bardziej dojechane, ale osobiście obstawiał bym jednak opony.
Szerokość ta sama on miał kilkuletnie 2-3 letnie micheliny z tego co pamiętam.
Moje oponki wtedy miały kilka miesięcy.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46] coupe auto pływa, wozi tył
PostNapisane: 14 marca 2011, 23:32 
Forumowicz

Moje BMW: e46 328Ci
Kod silnika: M52B28TU
Widzisz, ja np w tej chwili balbym sie kupic letnie bieżnikowane. Chociaz zdaje sobie sprawe ze robione sa z innej technolgii i nie sa miekkie jak zimowe. Jednak lato to lato, nikt mi nie powie ze kierowcy tymbardziej bmw jezdza wolno i jednak sa to nadlewane oponki i troche watpilbym w ich jakosc (mimo ze testy predosci przechodza takie same - chociaz chyba zalezy w jakich warunkach, bo te zimowki mam do 190, a nie wyobrazam sobie jazdy 160- pewny rów). Kwestia firmy na pewno- kazdy ma inna odlew przeciez, to tak samo jak z firmami produkujacymi normalne opony- jest gorzej i jest lepiej.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1