Flashback napisał(a):
Kupiłeś e36? czyżbyś miał dosyć upierdliwego M54
Coś Ty przecież ogarnąłem dawno problem i kocham ten silnik

(pomimo długiej walki jak pamiętasz --> ECU)
Nie wiem czy bym go na jakiś kiedyś zamienił patrząc jak go dopieściłem, w jakim jest stanie i jak zasuwa

Jego charakterystyka dzięki podwójnemu Vanosowi jest bardzo przyjemna zresztą sam wiesz, też masz podwójnego
Spalanie mam nadal na poziomie 9,5/10 litrów a jeżdżę tylko odcinki około 20 km w sezonie na zloty pod stadion narodowy u nas lub na miejskie przejażdżki w pogodę
E36 polift w coupe w pełnym M paku i z 2.8 zawsze było takim drugim niespełnionym marzeniem z czasów kiedy jeszcze byłem za młody na jazdę i myślałem że już raczej nie kupię patrząc na wiek i stan tych aut. Nagle okazało się że z powodów osobistych sprzedawał swój egzemplarz kolega który ma takie kolekcjonerskie można powiedzieć podejście do aut jak ja, wiesz, że wszystko musi być dopieszczone, ogarnięte jak należy itp także nawet się nie zastanawiałem a szukałem ogólnie czegoś fajnego na DAILY ale nie sądziłem że znowu skończy się jak zawsze, pasją
Buda E36 dużo lżejsza także z tym zdrowym 2.8 (wypluł na hamowni 193 konie także trzyma moc

) można powiedzieć się unosi

Nie obcowałem wcześniej z E36 (ani z innymi beemkami z lat 90) i powiem że nie sądziłem że auto z tamtym lat może tak dobrze jeździć ale jednak BMW to BMW, radość z jazdy niezależnie od wieku