BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 20:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E39] Tylne zawieszenie
PostNapisane: 31 grudnia 2012, 13:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 525d Touring
Kod silnika: M57D25
Tak były, nawet nadal są widoczne jak się wejdzie po spód samochodu, więc o podróbkach nie może być mowy. Ale zagłębiając się w temat montażu to co mogłem zrobić źle, skoro kierunek jest we wszystkich jednakowy zgodny z poprzednimi zdemontowanymi tulejami?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 31 grudnia 2012, 13:55 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52
moze zle je wprasowales i dzies oberwalo albo moze wina czegos innego ze szarpie tylem bardzo a powiedz mi jakie masz oznaki ?

PostNapisane: 31 grudnia 2012, 14:49 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Jeżeli tuleje są przeciśnięte w prawidłową strone to nie powinny sie tak szybko skończyć tym bardziej że kupiłeś markowe tuleje ze sklepu a nie allegro. Opisz jakie masz objawy może to coś pomoże. Jedyne co mi przychodzi do głowy to piszesz że posmarowałeś je smarem dla lepszego poślizgu, przy takim manewrze trzeba używać smaru który nie niszczy gumy gdyż każdy garfitowy czy łożyskowy uszkadza strukture gumy i tuleja zaczyna się ślizgać w gniazdach co powoduje jej szybkie zniszczenie i luz, ja osobiście wszystkie tuleje gumowe wciskam na płyn do naczyń ewentualnie smar sylikonowy w małych ilościach.

PostNapisane: 1 stycznia 2013, 20:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 525d Touring
Kod silnika: M57D25
Zaczęło dudnić np na przejazdach kolejowych, czy gdy się zjeżdżało szybko z progu zwalniającego. Podłożyłem podkładki pod te tuleje, ale teraz jest twardszy i ogólnie zawieszenie jest głośniejsze, ale nie ma dudnienia. Powiedzcie mi ile liczy sobie serwis BMW za oryginalne tuleje?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1