BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 03:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] Parują lampy Xenon
PostNapisane: 1 października 2014, 16:43 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
A tutaj jak wygląda u mnie parowanie:

1. http://zapodaj.net/7f54dfea75dfc.jpg.html

2. http://zapodaj.net/3b23f8a5e36be.jpg.html

to jest po włączeniu xenonów... a jak włączy się spryskiwacze xenonów to lampy zaparują prawie całe a dla czego?

http://zapodaj.net/f915c3aa64643.jpg.html

proszę się przypatrzyć czerwone strzałki widoczna uszczelka nie tylko w tych miejscach co strzałki..na całej długości lampy nawet tam gdzie aparat nie sięgnął..

a zielone strzałki to klosz i jak widać pomimo,że klosz dobrze założony..uszczelka też dobrze ułożona..sprawdzane też były na ori kloszu ZKW i też tak wystaje wiec śmiem twierdzić,że tak jest w każdej lampie po prostu... i teraz jaki efekt jest?

tutaj gdzie strzałki czerwone jak psiknie się na reflektory i poleci płyn tam pod listwę pod reflektorem to trochę doleci do lampy.. do tej uszczelki co na czerwono i woda pod spód się dostanie i jest parowanie...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 listopada 2014, 00:14 
Forumowicz

Witam chciałbym się poradzić w dość nietypowym przypadku

otóż auto może stać tydzień..może padać nic nie paruje.... wystarczy włączyć xenony i po 10 minutach lampy zaczynają parować(dodam mam uchylone tylne dekielki) lampy zaparują bardzo... xenon świeci 15 minut i nie chce zbytnio odparować dopiero światła długie na 5 minut i połowa pary schodzi... i teraz co dziwne... połowa pary zejdzie... wyłacze xenony i auto... i lampy same zaparują do góry(dekielki z tyłu otwarte) ale po 2,3h odparują same całkowicie(jak by dekielki nie były zdjęte to z 12h by odparowywały)... jak dekielki są uchylone a nie pada... to nic nie paruje po mimo włączenia xenonu...

-lampy nigdzie nie pęknięte(jedną lampę mam z 2012roku)

-klosze nowe depo (stare zkw od kąd kupiłęm parowy ale tam wtarłem szampon i skończyło się parowanie ale jeden minus klosze porysowały się od tego)

-uszczelki kloszy nowe z ASO dobrze założone

-już klosze.. nawet na rantach sylikonem bezbarwnym brałem+uszczelki i to samo

a klosze dolegją dobrze bo klosz trza było w dwie osoby zapinać bo nie szlo docisnąć go do nowej uszczelki

już sam nie wiem co jest grane

odpowietrzniki drożne bo sprawdzone..

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 17:18 
Forumowicz

coś jest nie halo...jak nie pada cisza spokój.... zero parowania...wystarczy tylko spryskiwacze reflektorów uruchomic i za chwilę zachodzą parą :mad2: odpiąłem kierunkowskaz... i tak od picu dociskam klosz a tutaj z uszczelki na boku woda wychodzi :mad2: jakim cudem skoro...uszczelka w 110% dobrze założona...a klosz to druga osoba musiała pomagać by zapiąc go...więc dociskać musi bardzo... do tego są nowe uszczelki lamp+sylikon bezbarwny... tylko co dziwne...klosz nie zakrywa całej uszczelki...tak jest w każdej lampie... wystarczy popatrzyć to klosz dociska połowę uszczelki...a mniejsza połowa jest widoczona... i do niej dochodzi woda...przesiąka...i paruje...ale jakim cudem...

jutro to ostatni raz będę rozbierał i robił

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1