BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 09:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
Cytuj:
A co jeśli po 1500km zgasły mi już 2 zielone krechy? Tzn zgasły mi wcześniej, ale 1500km przejechane i na razie trzecia nie zgasła. Zmieniałem olej z syntetyka na półsyntetyk.

Było juz na forum o zbyt szybkim gaśnięciu kontrolek inspekcji , siada chyba coś w liczniku i dlatego gasną szybciej , rób wymiany wg. ilości km.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 19:01 
Pierwsze kroki

Orajt, dzięki biały :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 19:15 
Zacna persona forum

przeczytałem wszystkie posty na ten temat i........ pekam ze smiechu ! gratuluje !! ale ostatnio jak sprzątałem bunie to zobaczyłem ze pod fotelem pasażera siedzi bin laden może jak te diody wszystkie zgasną to on wyskoczy ???
:rotfl: :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 19:45 
Zacna persona forum

kazio1919 napisał(a):
przeczytałem wszystkie posty na ten temat i........ pekam ze smiechu ! gratuluje !! ale ostatnio jak sprzątałem bunie to zobaczyłem ze pod fotelem pasażera siedzi bin laden może jak te diody wszystkie zgasną to on wyskoczy ???
:rotfl: :cwaniak:

Niee on tam siedzi po to żeby odpalić ładunek ręcznie jakby ktoś próbował obejśc układ samozniszczenia silnika tak jak Enigmatic ! Z tym że on widocznie znalazł Bin Ladena wcześniej najprawdopodobniej przy sprzątaniu fury na krótkim postoju w Klewkach pozbył się pasażera na gapę i w ten sposób uniknął zniszczenia silnika....

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 19:53 
Zacna persona forum

wiem co zrobie wymontuje fotel i powiem mu ab schował się do budy psa a ja w tym czasie zadzwonie po amerykańców niech ga zabierają i nagrode dadzą i nową bemke kupie !! świad jest cudowny :) :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 20:00 
Zacna persona forum

kazio1919 napisał(a):
wiem co zrobie wymontuje fotel i powiem mu ab schował się do budy psa a ja w tym czasie zadzwonie po amerykańców niech ga zabierają i nagrode dadzą i nową bemke kupie !! świad jest cudowny :) :cwaniak:

Kurde to nie taka łatwa sprawa ! Dziad się zapiera nogamy i rencamy :rotfl: Ja skapitulowałem i kasuje potulnie diody... No i nagroda juz podobno nie aktualna.. :kwasny:

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 22:17 
Uzależniony od forum :)

rorafalki napisał(a):
ja na to w ogóle nie patrzę, jakbym chciał wymieniać olej wg inspekcji to chyba musiałbym zrobić 15tys. km od wymiany do wymiany (albo więcej) i
w e46 po skasowaniu inspekcji pokazuje 25000 do wymiany, oczywiście ten dystans maleje szybciej niż faktycznie przebyty ( pewnie cały czas po autostradach by trzeba jezdzić zeby równo spadało ;) ) więc podejrzewam że wymiana będzie po jakiśch 17-18 tyś.

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 22:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
Panowie Proszę powrócić do tematu :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 31 grudnia 2007, 07:48 
Forumowicz

Moje BMW: 750i
Kod silnika: M70B50
biały napisał(a):
Inspekcji nie trzeba kasować w ogóle , może się świecić cały czas czerwona dioda , a olej można wymieniać według ustalonego przez siebie harmonogramu np. co 10 tyś. km :)
Zgadza się :) ja już ponad pół roku jeżdżę z tym bo jakoś nie mam nigdy po drodze podjechać i skasować ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 01:14 
dorka, przecież to jest dziecinnie proste! wpisz w szukajce "kasowanie inspekcji" do tego potrzebny jest jedynie kawałek drutu, albo próbnik z żabką. Minuta roboty :)

Tytuł: 78 tyś na czerwonej lampce
PostNapisane: 2 stycznia 2008, 02:02 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E34 525i
Kod silnika: M50B25TU
Ja jak kupiłem bunie paliła się czerwona lampka. Olej wymieniłem filtr i w ogóle resztę płynów i filtrów. Następnie olej wymieniałem co 10 tyś km bo tak jest po prostu rozsądnie, ale że wcześniej nie wiedziałem jak skasować inspekcję to w ogóle się tym nie przejmowałem. I tak ta bidna czerwona diodka tliła się przez około 78 tyś aż ostatnio z braku wolnego czasu oddałem auto do mechanika na wymianę oleju i cham mi skasował inspekcję - a tak już byłem do niej przyzwyczajony. Czytając te wszystkie posty roześmiałem się do łez ale też się trochę wkurzyłem, bo moim zdaniem fora służą do tego abyśmy sobie pomagali a nie dopierdzielali jeden przez drugiego co lepszymi textami. Naprawdę koledzy, jeśli ktoś o coś pyta na forum, to robi to bo po prostu tego nie wie i jeśli ktoś chce pomóc to proszę bardzo ale jeśli ktoś wpadnie na genialny pomysł żeby coś głupiego napisać to po co się w ogóle wypowiada. Głupio mądrych w polsce na pęczki. Zachowajcie swoje głupie komentarze dla swoich bliskich - oni przynajmniej mają możliwość za nie strzelić was w łeb.

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2008, 10:03 
Forumowicz

lampki to tylko info dla kierowców ,ja jezdzilem na czerwonej i bez wymiany oleju przez 400km bo zapaliła mi sie w trasie.Bmw to nie mordercy wyobrazacie sobie ze na a2 w niemczech przy 200km/h zapala sie czerwona i gasnie silnik :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1