BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 09:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] ori alufegi jakie ET?, jak dobrać dystanse i śruby?
PostNapisane: 18 stycznia 2011, 00:15 
shadowline 330d najlepiej jak byś se podjechał pod jakiś sklep z felami i zabajerował że chcesz kupić takie lub takie i jak ma to wyglądać to wtedy ci sprawdzą lub przymierzą i będziesz miał pewność na 100%

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 01:29 
Przyjaciel forum

shadowline330d napisał(a):
dalej drąże temat jakie ET,wyzej pisalem z kolega i myslimy ze 15mm bedzie git
tutaj dodaje foty znalazlem w necie identyczna bmw jak moja te same felgi(nie pokazuje swojej poniewaz mam zimowe opony) tutaj jest dokladnie 225/45 jak chce zalozyc na lato i wlasnie felga na tyle jest schowana-moze mi ktos pomoc i na oko albo z doswiadczenia kuknac na link nizej i zobaczyc czy 15mm starczy zeby felga nie byla schowana? dzieki za pomoc

Napisalem Ci juz z doswiadczenia, zebys sie zainteresowal 20mm, to widze, ze dalej szukasz jakies innej odpowiedzi :rotfl: Sledz tez inne tematy, w ktorych pytasz o to samo, nie bede odpowiadal Ci w kazdym, gdzie je zadasz.

zurek26 napisał(a):
shadowline 330d najlepiej jak byś se podjechał pod jakiś sklep z felami i zabajerował że chcesz kupić takie lub takie i jak ma to wyglądać to wtedy ci sprawdzą lub przymierzą i będziesz miał pewność na 100%

Sklep z felami nie da Ci do przymiarki felgi z opona, poza tym calosc odbedzie sie na podnosniku, co jest zadnym wyznacznikiem tego jak calosc bedzie zachowywala sie z pracujacym zawieszeniem (a nie wiszacym w powietrzu).

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 stycznia 2011, 22:16 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 330d
Kod silnika: M57
juz wiem wszystko co i jak tylko jeszcze jedna sprawa, kolega ma opony 205/55 felgi ori et47 styling 44 i dystanse z tyłu 20mm a z przodu 15mm wyglada przepieknie a ja mam styling 73 nie chce zmieniec podobaja mi sie tylko ze jego sa 8cali a moje 7 wiec czy bedzie mocno roznica jak zaloze jak on 20mm tył 15przod? chce zeby wygladało tak samo jak u niego
dzieki za pomoc

PostNapisane: 9 grudnia 2011, 13:26 
Forumowicz

Moje BMW: inny
Kod silnika: M47,M52,M57
Witam, ja też mam pytanko, odnośnie dystansów. Mam felgi zimowe styling 45 (205/55/16) oraz letnie styling 44 (225/45/17), zawieszenie standardowe. Myślę też na dystansami, tylko nie wiem jakie na przód a jakie na tył (przód może 10mm, tył 15mm?). Nie znam się na tym, dlatego proszę kogoś o radę. Zależy mi również na bezpieczeństwie.

Dzięki. Pozdro

Ps. aha, wiadomo nie chcę aby opony wychodziły poza obrys, chciałbym aby koła ładnie się "zgrały" z nadwoziem

PostNapisane: 9 grudnia 2011, 19:05 
Forumowicz

Moje BMW: E46 TOURING 2.0D
Do styling 44 proponował bym po 20mm na kolo.Ja mam na lato też 44ki z tyłu 20 z przodu 15 i ten przód wg.mnie też powinien być na 20 mm.

PostNapisane: 11 grudnia 2011, 21:02 
Forumowicz

Moje BMW: inny
Kod silnika: M47,M52,M57
a mógłbyś podać jakiś link do sklepu gdzie kupowałeś te dystanse? i czy do zimówek (15 czy 16) zdejmujesz dystanse?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1