Cytuj:
A no po to masz takie coś jak INPA. Wynik odczytu błędów to za duże ciśnienie doładowania. Sterowanie turbiny do przeglądu, węże podciśnienia, zawór i siłownik. Do tego polecam sprawdzenie czujnika doładowania.
Tyle to sam wiem, stąd screen

Pytanie jest, skąd mam się dowiedzieć o wszystkie parametry, jakie pokazuje INPA

Cytuj:
W tym silniku przy 2,4 bara masz spore przeładowanie a następnie tryb awaryjny.
Dwie opcje:
1 Zawór sterujący turbiną nie działa poprawnie.... wymiana! (nie baw się w czyszczenie)
2 Uszkodzony element wykonawczy przestawiający łopatki w turbinie. (potocznie sztanga)
O ile dobrze pamiętam po trzech przeładowaniach pod rząd stały tryb ograniczający dawkę paliwa. Potrzeba wykasowania błędów.
Zrobiłem czyszczenie filterków w obu elektrozaworach mimo wszystko. Przy okazji okazało się, że czarny wężyk do elektrozaworu pod kolektorem dolotowym był urwany, przez co istniał tylko obieg czarno-niebieski. Wyczyściłem również kolektor dolotowy oraz EGR. Jedna do końca niedokręcona śruba na kolektorze też się trafiła.
Zobaczymy teraz dalej co będzie. Dziękuję Panowie za pomoc

Jakbyście jeszcze użyczyli informacji, skąd wziąć prawidłowe parametry dla M57B30, to by było super, bo nie wiem czego INPĄ szukać jakby co

Pozdrawiam
Leszek