BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 16:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] problem z woda w aucie(nie drzwi) oraz centralny
PostNapisane: 15 października 2011, 20:46 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e61 2005 530d
Kod silnika: m57?
Witam,

stalem sie niedawno szczesliwym posiadaczem bmw serii 3, na razie nie szczesliwym. wszystko jest fajnie ale, ciagle walcze z woda w aucie. popodklejalem wszystkie maty w drzwiach, ucieszony ze juz nie bedzie cieklo po polaniu auta woda ze szlaucha - znowu mokro. mokry jest dywanik pasazera z przodu. woda znalazla sobie ujscie gdzies nad schowkiem. wszystko pozaznaczalem na zdjeciach (3 zdjecia pozyczylem od innego kolegi ale nie napisal jak sobie z tym poradzil, sa to ostatnie zdjecia w galerii) posiadam szyberdach, ale po sowitym polaniu woda prosto w odplywy woda leci na ziemie zaraz obok kola. zdemontowalem dzisiaj schowek, scianka zaraz przed drzwiami przy prawej nodze pasazera jest cala mokra. nie wyciagalem jeszcze akumulatora bo juz sie dzisiaj ciemno zaczelo robic. co jeszcze ... uszczelki przy ramionach wycieraczek wygladaja jak nowe, odplywy przy filtrze kabinowym sa drozne, jednak na filtrze zbiera sie troszeczke wody. nie mam zielonego pojecia skad ta woda sie tam dostaje ... link do zdjec: https://picasaweb.google.com/exeq17/Wod ... directlink

druga sprawa, centralny zamek dzialal bez zarzutu caly czas. jadac dzisiaj z moja kobieta mielismy zamkniete drzwi przez guzik na konsoli srodkowej. wysiadla pociagajac dwa razy za klamke drzwi czyli normalnie. jednak jak juz dojechalem do siebie do domu zamykajac drzwi zauwazylem ze cycek, od drzwi przez ktore wysiadala, nie schowal sie ale drzwi sa zamkniete. po wcisnieciu cycka od srodka, zamknieciu auta od zewnatrz i po otworzeniu wszystkie cycki wyskakuja, ale jak juz zamykam spowrotem auto to cycek drzwi pasazera sie nie chowa ale drzwi sa zamkniete...

bardzo prosze o pomoc zima idzie a w aucie woda...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] problem z woda w aucie(nie drzwi) oraz centralny
PostNapisane: 17 października 2011, 15:43 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Zobacz pod maską u góry po lewej jak stoisz przodem do auta czy odpływ nie jest zatkany. Mata na drzwiach jest 100% szczelna ?

Druga sprawa to pewnie się cycek odkręcił albo odczepił. Rozkręć drzwi i zamykaj zamek patrząc dlaczego się nie opuszcza.

Tytuł: Re: [E46] problem z woda w aucie(nie drzwi) oraz centralny
PostNapisane: 17 października 2011, 19:16 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e61 2005 530d
Kod silnika: m57?
problemem byla zle wklejona szyba, tak wynika z mojego niedzielnego polewania szyby, szybe wkleilem na nowe i mam nadzieje ze to rozwiaze problem.. z centralnym zamkiem sobie tez poradzilem, mianowicie 'cycek' sie chowal jak nie bylo tapicerki drzwi, zamontowalem spowrotem tapicerke i sie nie chowal, wystarczylo leciutko odgiac pret 'cycka' i smiga.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1