BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 lipca 2025, 16:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Bład skrzyni biegów. Problem. Automat
PostNapisane: 2 listopada 2011, 18:28 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Panowie pomocy...

Otóż nie jeździlem samochodem kilkanaście dni... do tego okazało się żę w samochodzie CB radio nie zostało wyłączone... i rozładowałem akumulator.

Po naładowaniu akumulatora i odpaleniu samochodu, skrzynia woogole się nie zbierała... tzn był tryb awaryjn, jak przełanczałem na +,- to zamiast 1,2,3,4,5 było S.. ogólnie słabo się zbierało itd.

Skasowałem dzisiaj błąd na diagnostyce i dalej to samo... czy problem leży w słabym akumulatorze? czy tam do aku ma iść jakiś kabel? bo znalazłem jakiś malutki kabel jak swobodnie leżał a przed wyjęciem akumulatora nie zwrócilem na niego uwagi...

Oczywiscie wymiana filtra i oleju odpada bo to niejest przyczyna tego... przed tym zdarzeniem skrzynia chodziła perfekcyjnie, także niema takiej opcji by przez kilka dni odpoczynku stało się coś nagle :zdziwko:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] Bład skrzyni biegów. Problem. Automat
PostNapisane: 2 listopada 2011, 18:42 
Częsty bywalec

Moje BMW: f32 428
Kod silnika: N20B20
miałem tak samo ,jak kupowalem auto to też mialem tryb awaryjny;[ był rozładowany aku],wtedy auto rusza z 4 dlatego jest muł [jest tylko 4,5 wsteczny i nie działa steptronic; ]po wymianie aku błąd sam zniknął i auto lata już ponad rok aż miło

Tytuł: Re: [E46] Bład skrzyni biegów. Problem. Automat
PostNapisane: 3 listopada 2011, 16:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
ale czy tez masz takie objawy że poprostu turbo się za poźno właczna albo woogole? wczesniej wszystko było sprawne, więc od stania na dworze nic sie niemiało prawa popsuć !! :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1