VWT,
Więcej dystansu do życia.....
Naucz się czytać pomiędzy wierszami, uważam że dostałeś to czego się spodziewałeś .
Z mojej strony dostałeś wskazówki.
Napisałem :
Roger-Nysa napisał(a):
wypadało by wpisać hasło "syf", myślę że będzie ono utożsamiane na 100% z awarią vp44
To jest jednoznaczne wskazanie tematu o którym powinieneś poczytać, dowiedz się co to vp44 i jakie uwielbia awarie i jak one się objawiają.
Roger-Nysa napisał(a):
wchłonąć parę tysięcy zdań zawierających w sobie 320d 136ps.
Było wiele tematów podobnych i większość zawiera hasło " 320d 136ps"
Roger-Nysa napisał(a):
jedynym słusznym krokiem jest podpięcia auta pod komputer i wyskandowanie dde3 z błędów.
Nawet moja córka wie że wróżki na forum BMW-SPORT nie ma ,a wszelkie wskazówki bez odczytania błędów nie koniecznie będą trafne. Wróżby mogą wręcz wprowadzić w błąd. Poszukaj kogoś w okolicy z biegłą obsługą aplikacji DIS oraz INPA. Tych co nie wiedzą co to, omijaj z daleka.
Roger-Nysa napisał(a):
Gdy już pozyskasz błąd , tudzież błędy , zapodasz szanownemu forumowemu gronu znawców klekoczących kopciuchów a oni w swojej łaskawości powiedzą co może być ewentualną przyczyną awarii.
Kolejne wyjaśnienie- w tym zdaniu zaproponowałem abyś np. zrzut błędów wkleił w temat wtedy łatwiej będzie komukolwiek się ustosunkować i wysnuć ewentualną teorię dotyczącą agonii Twojego auta.
Roger-Nysa napisał(a):
przemyślałem jednak, swoje wypociny i doszedłem do wniosku że najlepiej będzie jak pojedziesz do ASO .Może nie najtaniej ale najpewniej.
To również jest pomoc, zakładam że nie znajdziesz nikogo w okolicy ogarniającego diesla od BMW z bezpośrednim wtryskiem ,zasilanego pompą vp44 z 16 zaworami i turbiną o zmiennej geometrii.
Wyjazd na przykład do mnie, jest ekonomicznie nie uzasadniony bo mieszkam w innej galaktyce i na samo paliwo wydasz 300zł . W takich okolicznościach najpewniejszy okaże się serwis ASO BMW i na bank za odczytanie błędów zapłacisz mniej.
Wszyscy Ci powiedzą że pierwszym i podstawowym krokiem w szukaniu usterki jest podpięcie pod kompa.
Pomimo delikatnej ,reprymendy!
Bo po to tu jestem ,nie tylko od pomocy, co czynię nad wyraz często.
Udzieliłem Ci wielu cennych wskazówek.
Rozumiem że nie wiesz co to skrucha i jak ktoś a zwłaszcza moderator nie dał rozwiązania na tacy np. wymień czujnik położenia wału.
TO JEST TYM ZŁYM.
Poszedł bym o zakład że zanim zadałeś pytanie ....
Co najmniej rok wcześniej na nie odpowiedziałem w innym poście.
VWT napisał(a):
dmuchawkę słychać ten objaw wygląda bardzo podobnie jak w przypadku przeładowania w samochodach grupy vw-audi
poza tym jak by dmuchawka padła to poszedł by olej coś by kopciło a tu nic

Dzisiaj wstałem lewą nogą !!
Tutaj używamy na początku zdania "wielkiej litery " i stosujemy znaki interpunkcyjne, zgodnie z wiedzą i umiejętnościami. Nawet nie poprawnie postawiony nie będzie nikogo raził w oczy , natomiast jego brak tworzy "bełkot ".
Następnym razem ost. Widzisz i już żeśmy się zaprzyjaźnili.
Pozdrawiam Krzysiek