BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 05:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] obroty falują (czasami nie)
PostNapisane: 24 września 2009, 09:54 
Pierwsze kroki

witam! mam problem z e46 318... czasami obroty szfankuja:/ gdy stoi na wolnych obrotach to skacza od ponizej 1000 obrotów do powyzej 1000,nie równo chodzi( ale nie zawsze,czasami jest ok-chodzi równiutko)... podczas jazdy nie ma zadnych problemow.. kiedys tak mi sie dzialo ale znacznie gorzej bo nawet gasl- to przyczyna byl szlach od powietrza, dostawal falszywe powietrze...
macie moze jakis pomysl co to moze byc?
przepustnica zasyfiona czy jakis czujnik czy co? bo szlauszki napewno ok...
pomocy!!!

Ostatnio edytowano 24 września 2009, 10:11 przez roberto_88, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 12:32 
Pierwsze kroki

Witam,

Podjedz na kompa, tylko na jakiegos dobrego i zobacz jakie masz bledy. Tak to mozna tylko gdybac a powodow moze byc mnostwo.

Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2009, 14:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43TU
przeczysc silniczek krokowy i sprawdz jk nadal bedzie falowac ...jedz na kompa i daj znac co i jak .

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2009, 22:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M54B30
Mam podobnie. Zaczęło się w zeszłym roku, pewnego dnia odpalam auto, jadę kawałek, dojeżdżam do świateł a tu obroty góra dół. Dobijają do 500 obr./min i do ok. 1000obr./min. ale nie gasł. Oddałem auto do mechanika, powiedział, że niby wszystko okay i nie faluje. Faktycznie jakby ustało. Czasami zdarzało się (tylko na ciepłym) po odpaleniu chwilę lekko poprzebierał ale za chwilę był spokój. Dzisiaj jadąc w trasie zauważyłem, że obroty na biegu jałowym są dziwnie wysoko. Od 1200 obr./min do nawet 1500 obr./min. Wyłączyłem silnik, włączyłem ponownie i spokój. Z kolei powrót i to co przed rokiem, huśtawka obrotów. :kwasny: To chyba stała przypadłość M43TU...

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 09:00 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43TU
co do spadku obrotow do 500 to ja mialem taki problem przez 3 dni .. i wystapil po tym jak dojechalem prawie rezerwe do konca ... pomyslalem ze jakies syfiaste paliwo jest wina .. zalalem 3 razy z rzedy verva 98 ..przegzowalem go zdrowo ..kazde tankowanie do minimum rezerwy ...ii problem ustal. juz miesiac jak sladu po nim nie widac.

Tytuł: Re: [E46] obroty falują (czasami nie)
PostNapisane: 10 grudnia 2011, 16:22 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: M43
dołączam sie do problemu w moim e46 318 tez faluja obrooty od 500 do 1000 . czasami jest spokój ale ostatni czas ciagle sie tak dzieje , był pod komputerem i nic nie pokazał .

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1