Witam wszystkich stalem sie posiadaczem BMW e60 525i z silnikiem (n52) szukalem na forum ale nie znalazlem odpowiedzi na moj problem. Jestem tydzien po zakupie samochodu ktory prawdopodobnie stal chwile niejezdzony , problem pojawil sie cztery dni po zakupie. w trakcie jazdy pojawily sie szarpniecia i znaczny spadek mocy, tak jakby silnik nie pracowal na wszystkie cylindry. Po chwili pojawil sie komunikat o bledzie CHECK ENGINE. Zjechalem na pobocze zgasilem silnik. Probowalem go odpalic, ale zaraz po odpaleniu wskoczyl na podwyzszone obroty i po chwili zgasl. Poniewaz mieszkam w Angli i mam darmowa pomoc drogowa wiec skorzystalem.Przyjechal gosc podpiąl go pod komputer i zczytal bledy. 2A98 Crank shaft - inlet camshaft, correlation ,Combustion misfires cylinder 1.2.3.4.5.6 29CD,29CF,29D0,29CC,29D1,29D2,29CE. wykasowalem bledy z nadzieją, że to coś pomoże. Niestety przejechałem około 120 km i znowu to samo. Proszę o pomoc. Myślę, że będzie to czujnik....pytanie tylko który? Czy ktoś z was miał taki problem i jak go rozwiązać. Może ktoś ma zdjęcia gdzie dokładnie ten czujnik się znajduje. Z góry dziękuję.
|