Nie chcę zaśmiecać wątka o montażu kierownicy multifunkcyjnej, dlatego piszę tutaj, po podłączeniu wszsytkich kabli i zmianie kierownicy, kontrolka tempomatu się zapala, ale to dopiero pół sukcesu, tempomat nie ustawia prędkości,na forum wyczytalem iż jedną z przyczyn jest czujnik pedału sprzęgła, i rzeczywiscie u mnie pękł klips mocujący czujnik cały czas otwarty, ucieszyłem się że taka pierdoła, skleiłem go na szybko taśmą, czyli pozycja sprzęgło nie wciśnięte i dalej to samo , tempomat nie działa, po rozmontowaniu tego czujnika, nic nie jestem w stanie stwierdzić , gdyż jest dość skomplikowany, nie działą jak zwykły stycznik na blaszki, ale na magnesik, i nie wiem jak to sprawdzić miernikiem, mierząc na pinach w żadnej pozycji nic nie wskazuje - może ktoś z was spotkał się z takim czujnikiem, chciałem podmienić z hamulca ale tam niestety jest 2 PIN a ten ma 3 PIN, w którym miejscu w INPA jest opcja sprawdzania tego czujnika? Diagnoza INPA nie wykazała żadnych błędów. CARSOFT też nic. DIS niestety nie działa mi, wysypał się.
|