BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 23:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] oil service-problem z resetem
PostNapisane: 17 sierpnia 2007, 19:50 
Pierwsze kroki

e39 523 1999

witam- przez gniazdko najwidoczniej sie nie da ale jest przycisk miedzy predkosciomierzem a wskaznikiem paliwa. Znalazlem instrukcje na necie ktora mowi ze po wcisnieciu tego przycisku potem przekreceniu kluczyka w pozycje 1 oil service zapali sie a ponacisnieciu jeszcze raz zacznie migotac. ja gdy nacisne ten przycisk pokazuje mi sie komunikat
`test` a potem jakies cyferki ktore zmieniaja sie za kazdym razem gdy owy przycisk nacisne... Ktokolwiek w temacie i moze pomoc????

Ostatnio edytowano 19 sierpnia 2007, 08:59 przez willa101, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2007, 22:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e60 AcSchnitzer
Kod silnika: N62B44
Zrób dokładnie wg poniższego opisu. Moze za krótko trzymasz ten przycisk po przekręceniu kluczyka w poz. 1. Oil serwis zapala się po około 5 sekundach od przekręcenia kluczyka.

Robisz to tak:
Wyłączasz zapłon, naciskasz i trzymasz przycisk znajdujący się po lewej stronie licznika (między wskaźnikiem paliwa, a prędkościomierzem), przekręcasz kluczyk w pozycję 1.
Po 5 sekundach "OIL SERVICE" i "INSPECTION" wyświetlają się razem z komunikatem "reset" lub "re".
Puszczasz i znów naciskasz i trzymasz przycisk.
Po 5 sekundach "reset" lub "re" zaczyna migać.
Puszczasz i znów naciskasz i puszczasz przycisk.
Powinien wyświetlić sie nowy odstęp pomiędzy przeglądami.
Naciskasz i puszczasz przycisk, powinien wyświetlić się komunikat " END SIA"
Wyłączamy zapłon.

601 96 11 92

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2007, 19:53 
Pierwsze kroki

znalazlem podobny opis w necie ale cos jest nie tak..... jakas godz temu udalo mi sie wyswietlic oil service inspection -tylko ze potem cos popieprzylem...- zupelnie jakas inna kombinacja ktorej nie pamietam. Gdy zrobie tak jak w twoim poscie po przekreceniu na pozycje 1 zapala sie test.....0.1 - potem znika. gdy przycisne jeszcze raz na 5 sekund p[ojawia sie znowu. Natomiast gdy juz sie swieci i nacisne zmienia sie na test......02 potem 0.3 i tak do 21 . Popierd....... cos jest i nerwy mnie biora , zwlaszcza ze raz juz mi sie udalo tylko za cholere nie pamietam kombinacji...........

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2007, 20:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e60 AcSchnitzer
Kod silnika: N62B44
willa101 napisał(a):
Gdy zrobie tak jak w twoim poscie po przekreceniu na pozycje 1 zapala sie test.....0.1 - potem znika. gdy przycisne jeszcze raz na 5 sekund p[ojawia sie znowu. Natomiast gdy juz sie swieci i nacisne zmienia sie na test......02 potem 0.3 i tak do 21 .

Przysiskasz przycisk, przekręcasz stacyjkę na 1 nie puszczając go wogóle, trzymasz cały czas, również po przekręceniu stacyjki. Najpierw zapali się test 01, trzymasz cały czas, nie puszczasz, zgaśnie test i dalej trzymasz im zapali się OIL.

W tym miejscu co wytłuściłem robisz błąd.

601 96 11 92

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2007, 20:15 
Pierwsze kroki

no to ide sprawdzic...

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2007, 20:23 
Pierwsze kroki

nic z tego- przyciskam przycisk, przelaczam na 1 kluczyk caly czas trzymajac przycisk, pokazuje sie test ...01 potem znika i d... trzymalem chyba z minute. probowalem kilka razy i nic....lipa..

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2007, 21:27 
Pierwsze kroki

sprawa wyglada tak-- naciskam przycisk i trzymam, przekrecam kluczyk na 1, pojawia sie test....01 , puszczam przycisk, naciskam raz, pojawia sie test....02, potem sam zmienia sie na (jakies tam cyferki), teraz naciskam raz i wszystko zaczyna swiecic tak jak powinno(oil servive , inne mozliwe diody i zegary lataja raz w lewo raz w prawo).... i tyle . dalej kombinuje ale nic nie wychodzi

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2007, 08:42 
Uzależniony od forum :)

czy Ty przypadkiem testu zegarów nie robisz ?

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2007, 10:49 
Pierwsze kroki

nie wiem ale stracilem juz na to cierpliwosc i chyba zakupie oil service inspection tool. to chyba najprostrzy sposob..

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1