BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 16:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] Nie działające zegary - licznik
PostNapisane: 29 lipca 2012, 22:09 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=101919
Witam chciałbym opisać mój problem z niedziałającymi zegarami kilka tematów takich przeczytałem ale okoliczności mojego przypadku jak i sama usterka nigdzie nie figurowała:

Zaczeło się od wstawienia auta do znajomego na wymianę półosi, była z nią bardzo zaciekła walka to znaczy pomoc mlotka i spawarki do wspwanie prętu do nakrętki na półosi rozmiar 32 od strony koła ( akumulator został odłączony ) po wymianie półosi akumulator został podłączony i UWAGA!!! auto nie odpala i licznik cyfrowy tam gdzie jest spalanie itd nie działa wyswietla sie tylko kontrolka recznego i asc (akumulator został doładowany odrazu sprawdzone zostały bezpieczniki w kabinie jak i pod maska z lewej strony wszystko było ok) auto po dwoch dniach samo odpaliło to znaczy nikt nie zna przyczyny co się naprawdę stało lecz liczniki jak nie działały tak nie działąją to znaczy żadne wskazówki i wyświetlacze elektroniczne oprócz kontrolek asc i recznego , doczytałęm sie o wymianie modułu komfortu zrobiłem szybka podmiana lecz niestety dalej nie działa

CZY KTOŚ MA POMYSŁ CO MOGŁO SIĘ STAĆ ?
wysiwtlił mi się błąd poduszki myslałem że to klema pirotechniczna ale nie wszystko jest ok +
po wymianie półosi poajwił się bład asc czy mozę w lweym tylnim kole nowy czujnik który założyłęm uległ zniszczeniu?

druga sprawa mam zdjecia rozebranego schowka i bezpiecznikiów i jakoś beztrosko wisi sobie jeden kabel czy to on może być winowajcą

Kupiłęm kabel do podpiecia sie do auta na allegroszu lecz niestety nie moge znalesc inpa czy kotś mógłby mi wrzucić ją na jakis serwer

ZDJECIA KABELKA SPOJRZCIE CZY COS TU NIE GRA
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46] Nie działające zegary - licznik
PostNapisane: 30 lipca 2012, 00:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
Tutaj masz sporo info na temat inpa http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=1057393
Zwróć uwagę na posty użytkownika trandolf, ja korzystałem z jego plików i instrukcji

Tytuł: Re: [e46] Nie działające zegary - licznik
PostNapisane: 31 lipca 2012, 14:19 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=101919
Podbijam :cisza: czy nikt nie ma żadnych wskazówek sprawa jest nagła ponieważ nie da się jeżdzić bez zegarów , wyświetlaczy.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1