Witam wszystkich. Jestem nowy na forum ale szukałem na ten temat i nigdzie nie potrafię znaleźć takich objawów jakie występują u mnie. Mam BMW e46 2.0d z 2001r. i niestety mam z nią mały problem i szczerze mówiąc to brakuje mi już pomysłów. A więc tak autko pali ładnie niezależnie czy zimne czy ciepłe jest oki, problem pojawia się przy jeździe na 1 ,2 , 3, biegu wszystko oki ale na 4 przy przyspieszaniu takim ostrzejszym do 2 - 2,3tyś obr idzie super potem dostaje tak jakby muła i się bardzo słabo zbiera na 5 tak samo tylko że dojdzie do 2 tyś ekonomizer spada z około 18l na 10l auto dostaje strasznego muła i wyraźnie czuć takjakby szarpnięcie choćby nagle przestało turbo ciągnąc dojdzie do 2,5 tys i dostaje kopa znów dojdzie do 2,9tys i znów to samo powyżej 3,1tyś obr wszystko oki ciągnie bez przerwy. Sprawdziłem już -przewody podciśnieniowe wszystkie oki -wymieniłem filtr ropy i powietrza -wyczyściłem kolektor ssący -wyczyściłem EGR -wymyłem filterki na zaworkach Może ktoś miał podobny problem bo już sam nie wiem co mogę jeszcze sprawdzic, myślę o przepływce ale nie wiem czy mogą być takie objawy.
|