k1alek1 napisał(a):
Dodam jeszcze że dziś przeżyłem chwile grozy bo pierwsze wgrywanie sie nie powiodło! Samo wgrywanie trwało długo bo około 35-40 min a na koniec wywaliło błąd z połaczniem i auto umarło. Nie paliło, na wyświetlaczu temperatura pokazywała max:( Wystrychałem sie strasznie ale powtórzyłem całą zabawę jeszcze raz i jedyne co zmieniłem to dałem większe lądowanie na prostowniku choć pierwsze juz wskazywało 14,5 a przy drugim wskazywało prawie 16, no ale za drugim razem samo programowanie przeleciało bardzo szybko ok. 12 min i z pełnym powodzeniem. Powiem szczerze że różnicy dużej nie widzę bo już wcześniej moje auto dość dobrze jeździło i na 4 biegu zamykało liczniczek od spalania chwilowego, ale na 5 dochodziło do 16 tylko, teraz jeszcze nie sprawdziłem bo do tego potrzebuje się rozpędzić dość konkretnie. Napisze tu jeśli to się zmieniło. W każdym razie chodzi tak może minimalnie lepiej od niskich obrotów i szybciej a do tego fajnie zachowuje się średnie spalanie, wydaje mi sie ze tu tez jest mini poprawa ale to wyjdzie dopiero za jakiś czas. W każdym razie polecam całą tą zabawę... mnóstwo strachu ale za to jakie doświadczenie i satysfakcja:)
Poprawa nie zawsze musi być wyraźna.
W kilku klekotach aktualizacja sterownika dała wyraźne efekty(zaczęły lżej pracować). W starym M47 silnik zaczął pracować tak jak należy, wcześniej czegoś cały czas brakowało, po aktualizacji zaczął równo rozwijać moc