BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 28 czerwca 2025, 07:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e39] sprzęgło wiskotyczne
PostNapisane: 18 czerwca 2013, 16:47 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52
szybkie pytanie i szybka odpowiedź
nowe sprzęgło wiskotyczne ma dużo większy opór w obracaniu się niż to wyjęte z auta ,, to normalne czy coś z nim nie tak, na zdrowy rozum mając dużo większy opór raczej będzie kręcić się cały czas jak zablokowane !!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e39] sprzęgło wiskotyczne
PostNapisane: 18 czerwca 2013, 17:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 320ci '95r
Kod silnika: m50b20tu
Garaż: e34 530i V8 >Bmw e36 320ci > Bmw e39 523ia> Bmw e34 525i > Audi a4 b7> Renault Laguna 3 > Bmw e61 LCI 530xd
hej Muki, ja przerabiałem dokładnie temat wiska u mnie w e36,
podstawowe pytanie czy kupiłeś Behr czy jakiś tani zamiennik.
Ja miałem tani zamiennik który od początku był zblokowany, kupiłem na podmiankę za 35zł Behr. Który to chodzi tak jak powinno chodzić wisko.
Po wyjęciu zamiennika zacząłem nim obracać, i było jak mówisz cały czas praktycznie mocno stawiało opór. Odgiąłem blaszkę śrubokrętem leciutko i już było lepiej, po 5-6-ciu obrotach ręką wiskoza już obracała się leciutko.

Możesz spróbować oddać na gwarancję, nie wiem czy wymieniałeś wisko sam czy nie, ale za drugim razem na pewno łatwo się odkręci także sam to spokojnie zrobisz, 10 minut i wisko wyjęte. Na twoim miejscu odgiął bym tą blaszkę lekko ku góry
Obrazek
do takiego stopnia żeby za 5tym machnięciem ręki z całej siły wiskozą, obróciła się ona tak koło 2.5 pełnych obrotów.

Jak byś chiał to mogę ci sprzedać ten zamiennik mojej wiskozy (używany rok czasu) za 40 zł + przesyłką, w tej chwili na 95% jest sprawna bo nie stawia oporu jak się ją "rozbuja"

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1