Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery
Przeszukałem internet w poszukiwaniu podobnego przypadku jednak nie znalazłem tematu pasującego do mojego problemu. Auto należy do mojego taty. Jedyne trasy jakie robi to praktycznie tylko Francja-Polska kilka razy w roku. Pozatym stoi posłusznie w parkingu pod warstwą kurzu. Jako że jestem na delegacji w Francji pewnego weekendu wybrałem się do rodziny w paryżu i zamiast robić przejażdzki 330d zastałem ten gnębiący dzwięk Ponoć że stało się to po odpaleniu silnika po pewnym czasie postoju, przyjechał normalnie i kilka dni później odpalił już tak...
Pacjent to wspomniane e92 330dA, przelot oryginalny ~150k km, mamy go od kiedy miał 70k km, rok 2007. Po odpaleniu silnika poniżej 1500 rpm z prawej strony (a wlaściwie zza dolnej prawej strony) silnika dochodzi dzwięk jakby coś waliło w puche dpfa abo wydech albo nie wiem co jeszcze. Ponadto lekko zaolejony jest rozrusznik(tak mi się wydaje że to rozrusznik) tzn jego obudowa. Poniżej wklejam 3 filmy na których słychać wspomniany dzwięk, potrzebne są głośniki Tymczasem auto stoi tak już od miesiąca i oczywiście nikt nim nie jeździ a czasu na znalazienie i zaprowadzenie mechanika we Francji nikt za bardzo nie ma Na pewno zostanie zawiezione po okresie wakacyjnym, a jesli po diagnozie okaże się że problem jest duży pewnie skończy się na lawecie do Polski bo w Francji w sprawach mechanicznych jest sto razy gorzej niż w PL u zaprzyjaznionego mechanika.
Sory że filmy są źle poodwracane ale obraz ma tu mniejsze znaczenie niż dzwięk. Jeśli ktoś może w jakikolwiek skomentować co mogło się stać z góry bardzo dziękuję.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 75 gości