Wydaje mi sie ,że ten Torque Converter to własnie sprzęglo hydrokinetyczne.
Nie wiem czy wyczyścili ten cały układ , ale wydaje mi sie ,że tak.Firma która to robiła nie jest serwisem BMW tylko Firmą zajmująca sie naprawą skrzyn automatycznych.Mją tutaj wielka renomę i istnieją wiele lat, więc mam nadzieje,że zrobili to przeczyszczenie zanim wlali nowy olej.
Jutro po 14 jadę na diagnostyke do BMW.Bede musiał zapłacic kolejne 200 funtów, ale mam nadzieje ,że dowiem sie wszystkiego i albo naprawie, albo jak będzie znowu kupa siana to sprzedaje w cholere!!:)
Pierwszy automat i takie problemy.Powoli sie zniechecam.Ale jak wsiadam i jade to znowu taka frajda w głowie....
Na koniec dodam ,że nigdy nie zapalił mi sie alarm skrzyni(kolo zebate z wykrzyknikiem)Dlatego wnioskuje ,że może włącza mi sie tryb awaryjny silnika(słyszałem ,że istnieje cos takiego) a nie tryb awaryjny skrzyni.
Skrzynia chodzi w tym momencie na chyba jednym biegu a jak włącze manuala to mam wszystkie biegi i jedzie jak powinno.
Na pewno problem nie leży w skrzyni bo po wymianie by zniknął.Może cos z paliwem- zawsze włącza sie kiedy silnik kręci z 5 sekund zanim odpali.jak odpali od reki to wszystko gra.Może pompa ma za małe ciśnienie, albo filtr paliwa nigdy nie był zmieniany???
Mam nadzieje ze cos małego i jutro bede wiedział.
jak nie to żegnaj 323i w automacie....
Pozdr