|
Witam odkąd mam moją e39 to palił mi się komunikat "WASCHWASSER FULLEN" wiem ze dotyczy spryskiwacza tylko nie wiem dokladnie którego od szyb czy lamp- bo tez je mam w aucie (sa dwa zbiorniczki). Jakiś czas temu przy okazji wymiany zderzaka przedniego odkryłem ze przewody w ogóle nie są podpięte do spryskiwaczy lamp a przewód wisi w okolicach nadkola. Pewnie ktoś miał solidna stłuczkę albo z jakiegoś innego powodu postanowił ich niepodpinac. Tak czy inaczej komunikat zawsze się pokazuje i myślałem ze pewnie chodzi o to ze po prostu te spryski są odłączone i dlatego pokazuje, zwłaszcza ze widziałem ze jedna z pompek nie dzieła i jej nie słychać a spryskiwacze szyb działają jak trzeba i slychac druga pompke pod maska. Tyle ze jak czytałem nie dawno na jakimś forum, gdzie koleś miał podobny problem to winowajcą okazał sie czujnik poziomu płynu w zbiorniczku do spryskiwaczy a przynajmniej tak napisał -Tylko w którym zbiorniczku jak są dwa ?. Pisali w tym poście ze są dwa komunikaty "washwasser stand" i "washwasser fullen" ale nie wiem który dokładnie co oznacza u mnie jest tylko "WASCHWASSER FULLEN" Chciał bym się zabrać za wyeliminowanie tego komunikatu i nie wiem od czego zacząć, jeśli faktycznie ma to związek ze spryskiwaczami lamp to nie chce mi się bawić z tymi spryskiwaczami , uważam ze nie są aż tak potrzebne, wiec prosił bym o rade jak to ewentualnie ominąć tak żeby się nie palił komunikat.
|