Witam, ostatnio byłem na etapie montażu haka holowniczego łącznie z modułem AHM, wszystko podłączyłem zgodnie ze schematem WDS, jednak w między czasie robiłem inne rzeczy i eksperymentowałem z NCSem, chciałem nauczyć się jego obsługi na własnych błędach ponieważ uważam, że lepszej metody nie ma. Efekt tego jest taki, że teraz mam komunikat spalonej żarówki lewej z tyłu a odczyt błędów z information memory na LSZ daje wynik jednego błędu: "70 rear light 3 (E85: turn light front) left defect" błąd ten jest dla mnie nie logiczny i nie zrozumiały, po skasowaniu jego komunikat ginie lecz wraca po ponownym włączeniu zapłonu ponieważ jest aktualny. Mimo tego błędu i komunikatu wszystkie żarówki działają, szczególnie zwracając uwagę na żarówki sygnalizacji skrętu- działają jak trzeba i nie są zastąpione inną żarówką przez LSZ. Nie wiem czy nabroiłem coś podpinając AHM czy zepsułem to NCSem ponieważ zrobiłem raz coś w ciemno i prędzej obstawiam winę kodowania ponieważ nawet po odłączeniu modułu AHM łącznie z przewodem komunikacji AHM-LSZ błąd nadal występuje. Dodam, że gdy AHM jest podłączony w inpie mam błąd, że przyczepka jest nie podłączona lub wszystkie żarówki są spalone ale to chyba normalne. Proszę o pomoc, jeśli trzeba zrobić coś NCSem proszę zrozumieć, że jestem początkujący w jego obsłudze i proszę o szczegółowe instrukcje, abym nie robił czegoś "w ciemno". Pozdrawiam.
|