BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 14 maja 2025, 08:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 320 d. Pompa paliwe
PostNapisane: 12 sierpnia 2007, 11:46 
Pierwsze kroki

Koledzy siada mi chyba pompa paliwa w moim e46 320 diesel bo duzo kreci przy rozruchu chyba ze sie czeka chwile to pali na rys a wiem ze paliwo podawane jest wolno i w malych ilocsiacz.Powiedzcie jak powinno byc podawane paliwo do filtra i ewentyalnie gdzie jest ta pompa bo chyba nie w baku .

Ostatnio edytowano 12 sierpnia 2007, 22:33 przez To2mek11, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 15:49 
Pierwsze kroki

Masz 2 papy jedna wstepna w baku a druga w silniku vp 44 mi ona padła nagle i nie było zadnych obiawów. Zazwyczaj jak z rana ciezko pali to pada papa wstepna nie daje op=dpowiedniego cisnienia. To moze byc jedna z przyczyn.

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 20:10 
Pierwsze kroki

na kompie chyba ci sprawdzi cisnienie paliwa przed pompa wtryskowa i powinno byc wszystko jasne

Tytuł:
PostNapisane: 26 października 2007, 23:35 
Pierwsze kroki

Przerabiałem ten temat i to nie jest takie łatwe bo musi miec specjalna przystawke to tej pompy jakies wtyczki i diagnozuje ci sama pompe. Ale wiesz ja mam nowa i mi tez tak kreci moze to kwestia ustawienia zapłonu. Wez przed kreceniem silikiem przekrec kluczyk poczekaj chwilke az pompa wstepna nabije i zobacz jak zapali jak sie zmieni to konczy ci sie pompa wstepna a to juz mniejszy wydatek a jak by co to ja kupiłem pompe wtryskowa nazywa sie VP44 u wolinskiego Bosch service oni je regeneruja i daja rok gwarancji to jest autoryzowany serwis boscha kosztowała 2200zł a to tanio bo uzywak sie nie oplaca bo nie wiadomo ile polata.

Pozdrawiam Maciek Koszalin.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1