Witam, ustawiłem koledze w E46 Coupe 200r światła do jazdy dziennej według mojego poradnika znajdującego się pod adresem:
viewtopic.php?f=25&t=141412Wszystko zakodowało się prawidłowo, oczywiście musiałem zmodyfikować płytkę od włącznika świateł i tu problem. (modyfikacja w skrócie polega odcięciu przednich kierunków i połączenia ich z tylnymi kierunkami) Po modyfikacji płytki przednie kierunki w ogóle nie działają, włożyłem tak samo zmodyfikowany włącznik świateł z mojego E46 seden 2001r, do auta kolegi i wszystko działa. Następnie włożyłem jego włącznik świateł do mojego Sedana i kierunki działają prawidłowo, dlaczego jego włącznik w Coupe źle działa?
W zasadzie po podmianie włączników problem został rozwiązany, ale pojawiła się na liczniku kropa przy przebiegu ponieważ w modułach świateł są inne numery VIN oraz przebieg. Czy zwykłym kablem od Viakena da radę przeprogramować VIN/przebieg? Czytałem troszkę o tym i chyba potrzebuję do tego BMW Scanner Pasoft 1.4.0? Choć w jednym temacie znalazłem wypowiedź hammet1 o tym że można wprowadzić nowy VIN/przebieg za pomocą WinKfp.
Macie jakieś info jak to zrobić?
viewtopic.php?f=1&t=128358&start=0Czy ktoś z okolic Inowrocławia/Bydgoszczy jest w stanie zaprogramować mi nowy numer VIN/Przebieg w module świateł?
Jakąś małą poradę znalazłem na youtube dotyczącą modyfikacji numeru VIN w WinKFP, poniżej adres:
https://www.youtube.com/watch?v=GtYjET5bMM8