Witajcie, chcę zrobić małą modyfikację, mianowicie zamontować taki oto projektor loga BMW w drzwiach i mam mały problem i liczę na poradę specjalistów
http://allegro.pl/led-projektor-logo-po ... 33870.htmlChodzi mi o podłączenie tych projektorków. Potrafił bym podłączyć je w ten sposób, że będą świecić wraz z oświetleniem wewnętrznym kabiny, jednak to mnie nie urządza, bo często używam oświetlenia kabiny i żywotność projektorków by spadła przez częste ich włączanie się.
Chciałbym je zamontować w ten sposób, że będą się one uruchamiały tylko i wyłącznie podczas otwartych drzwi - to już by było
lepsze rozwiązanie, jednak "
najlepszym" byłoby włączanie się jednego projektorka, tylko tego, który jest zamontowany w drzwiach, które otwieramy. Nie wiem czy ta "
najlepsza" opcja jest możliwa dlatego chciałbym was zapytać ?
Da się podłączyć każdy z projektorków osobno, żeby się włączał tylko wtedy,gdy odpowiednie drzwi są otwarte ? Czy tylko istnieje opcja, że włączają się 4 naraz, gdy któreś z drzwi zostaną otworzone ?
Nie potrafię tego rozpracować jak to podłączyć. Liczę na to, że ktoś mi podpowie, czy ta opcja, którą w/w nazywam "
najlepszą" jest do zrealizowania ?
I prosiłbym również ewentualnie o wytłumaczenie jak powinienem podłączyć każdy z projektorków, odpowiednio pod jakie kabelki zasilające ?
Z jakich pinów, w jakiej kostce wziąć zasilanie, wiadomym jest, że będzie trzeba odpowiednio przerobić instalację, tylko w jaki sposób ?
Liczę na waszą inwencję i czekam na odpowiedź !!

Potrafi może ktoś sprawdzić na schemacie wiązki drzwi, na którym przewodzie pojawia się napięcie, gdy drzwi zostana otworzone ? Jakie jest to napiecie czy 12 V ?
Byłby ktoś w stanie podpowiedzieć jak to podłączyć ?